O tulafono fou o fefaʻatauaʻiga i fafo ia Oketopa, e tele atunuʻu e faʻafouina tulafono faʻaulufale mai ma faʻatau atu oloa

Ia Oketopa 2023, o tulafono fou o fefaʻatauaʻiga mai fafo mai le Iuni a Europa, United Kingdom, Iran, Amerika, Initia ma isi atunuu o le a faʻamalosia, e aofia ai laisene faʻaulufale mai, faʻasaina fefaʻatauaʻiga, faʻatapulaʻaina fefaʻatauaʻiga, faʻafaigofieina o tiute ma isi vaega.

1696902441622

Tulafono fa'atonutonu fou Tulafono fa'atauga fou mai fafo ia Oketopa

1. Saina-Aferika i Saute Tiute fa'atino aloa'ia AEO fefa'ataua'iga

2. o lo'u atunu'u o lo'o fa'aauau pea le fa'atinoina o faiga fa'avae e-commerce i fafo ma le toe fa'afo'i mai o oloa.

3. Ua amata aloa'ia e le EU le vaitaimi o suiga mo le fa'atupuina o "ta'u kaponi"

4. Ua tu'uina atu e le EU fa'atonuga fou mo le fa'aleleia o le malosi

5. Ua fa'asalalau e Peretania le fa'aopoopoga o le lima tausaga i le fa'asa o le fa'atau atu o ta'avale suauu

6. Ua ave e Iran le faamuamua i le faaulufaleina mai o taavale e tau i le 10,000 euros

7. Ua fa'amatu'u atu e le Iunaite Setete tulafono fa'ai'u i fa'atapula'aina o tupe meataalo a Saina

8. Na toe fa'aleleia e Korea i Saute le fa'atinoga o fa'atinoga o le Tulafono Fa'apitoa i le Pulega o le Saogalemu o Mea'ai Fa'aulufale mai

9. Ua tu'uina atu e Initia le fa'atonuga lelei mo uaea ma oloa u'amea

10. O tapula'a o folauga a le Canal Panama o le a tumau seia o'o i le fa'ai'uga o le 2024

11. Tuuina atu e Vietnam tulafono faatonutonu i luga o le saogalemu faʻapitoa ma le lelei o asiasiga ma faʻamaonia o taavale faʻaulufale mai

12. Ua fuafua Initonesia e faʻasa le fefaʻatauaʻiga o oloa i luga o faʻasalalauga lautele

13. E ono taofia e Korea i Saute le fa'aulufale mai ma le fa'atau atu o fa'ata'ita'iga 4 iPhone12

1. Saina ma Aferika i Saute na fa'atinoina aloa'ia le fa'aaloalogia o le AEO.Ia Iuni 2021, na sainia aloaia ai e le aganuu a Saina ma Aferika i Saute le "Maliega Faamaonia i le va o le Pulega Aoao o Tiute a le Malo o Saina ma le Auaunaga Tupe Maua a Aferika i Saute i luga o le Chinese Customs Enterprise Credit Management System ma le South African Revenue Service" "Faʻatulagaina mo le Faʻamaoniaina o Tagata Faigaluega Tamaoaiga" (lea ua taʻua mulimuli ane o le "Faʻatulagaina o le Faʻailoaina o le Mutuale"), na filifili e faʻatinoina aloaia mai ia Setema 1, 2023. E tusa ai ma aiaiga o le "Faʻatulagaina o le Faʻasalaga Faʻatasi", Saina ma Aferika i Saute e fefaʻasoaaʻi. iloa e le tasi le "Authorized Economic Operators" (AEOs mo le faapuupuuga) ma tuʻuina atu le faʻaogaina o le kilia o tiute mo oloa faʻaulufale mai i kamupani AEO a le tasi.

2. O lo'o fa'aauau pea ona fa'atinoina le faiga fa'avae o lafoga o oloa na toe fa'afo'i mai i fafo e lo'u atunu'u.Ina ia mafai ona lagolagoina le faatelevaveina o le atinaʻeina o pisinisi fou ma faʻataʻitaʻiga e pei o fefaʻatauaʻiga e-fefaʻatauaʻiga, o le Matagaluega o Tupe, Pulega Lautele o Tiute, ma le Pulega o Lafoga a le Setete na tuʻuina atu talu ai nei se faʻasalalauga e faʻaauau le faʻatinoina o le cross. -fa'atau oloa fa'atau atu i tua'oi.Fa'afo'i lafoga lafoga o oloa.O le faʻasalalauga o loʻo faʻamaonia ai mo oloa auina atu i fafo o loʻo faʻaalia i lalo o le vaʻavaʻa faʻasalalau e-commerce tulafono faʻatulafonoina (1210, 9610, 9710, 9810) i le va o Ianuari 30, 2023 ma Tesema 31, 2025, ona o oloa e le mafai ona faʻatau pe toe faʻafoʻi, o le aso faʻatau atu o le a faaitiitia mai le aso na auina atu i fafo.O oloa (e le aofia ai meaai) na toe faafoi i Saina i lona tulaga muamua i totonu o le 6 masina o le a tuusaunoa mai tiute faaulufale mai, lafoga o tau faaopoopo mai fafo, ma lafoga taumafa.

3. O leEUamata aloa'ia le vaitaimi o suiga mo le fa'atupuina o le “carbon tariffs”.I le aso 17 o Aokuso, taimi faʻapitonuʻu, na faʻasalalau ai e le Komisi Europa faʻamatalaga faʻatinoga o le vaitaimi o suiga o le EU Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM).O tulafono auiliili o le a amata faamamaluina mai ia Oketopa 1 i lenei tausaga ma o le a tumau seia oʻo i le faaiuga o le 2025. O le lafoga o le a faʻalauiloa aloaia i le 2026 ma o le a faʻatinoina atoatoa i le 2034. Faʻamatalaga faʻatinoga o le vaitaimi o suiga na faʻasalalau e le Komisi Europa i lenei taimi e faʻavae i luga o le "Faʻavaeina o le Carbon Border Regulation Mechanism" na faʻasalalau e le EU ia Me i lenei tausaga, faʻamatalaina noataga o loʻo aʻafia i totonu o le EU carbon border regulation mechanism o oloa faʻaulufaleina mai, ma le fuafuaina o faʻamalama na tuʻuina atu i le faagasologa o le gaosiga o nei oloa faaulufale mai.Fa'asagaga fa'asolosolo ile aofa'i o kasa kasa.O tulafono o lo'o fa'atonuina ai i le taimi o le suiga muamua, e na'o le au fa'aulufale mai e mana'omia le tu'uina atu o fa'amatalaga fa'amatalaga fa'amamafa kaponi e feso'ota'i ma a latou oloa e aunoa ma le faia o ni tupe totogi po'o ni fetuunaiga.A maeʻa le vaitaimi o suiga, pe a faʻamalosia atoatoa ia Ianuari 1, 2026, e manaʻomia e le au faʻaulufaleina ona faʻailoa le aofaʻi o oloa na faʻaulufale mai i totonu o le EU i le tausaga talu ai ma kasa oona o loʻo i ai i tausaga taʻitasi, ma tuʻuina atu le numera tutusa o le CBAM. tusi pasi.O le tau o le tusi pasi o le a fuafua e fa'atatau i le tau fa'atautu'i ta'i vaiaso o alauni a le EU Emissions Trading System (ETS), fa'aalia i le euro i le tone o le CO2 emisi.I le vaitaimi o le 2026-2034, o le faʻagasologa o alauni saoloto i lalo o le EU emissions trading system o le a faʻamaopoopoina ma le faʻagasologa malie o le CBAM, faʻaiʻu i le faʻamutaina atoa o alauni saoloto i le 2034. I le pili fou, o pisinisi uma a le EU na puipuia. i le ETS o le a tuʻuina atu fua faʻatatau, ae mai le 2027 i le 2031, o le fua faatatau o tupe maua fua o le a faasolosolo malie mai le 93% i le 25%.I le 2032, o le a pa'ū le aofaʻi o quota saoloto i le zero, tolu tausaga muamua atu nai lo le aso e alu ese ai i le ata muamua.

4. Ua tuuina mai e le Iuni a Europa se mea foufa'atonuga lelei o le malosi.Na tuʻuina atu e le Komisi Europa se faʻatonuga fou o le malosi i le aso 20 o Setema, taimi faʻapitonuʻu, lea o le a faʻamalosia i le 20 aso mulimuli ane.O le faʻatonuga e aofia ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le malosi mulimuli a le EU i le 11.7% i le 2030, faʻaleleia atili le malosi ma faʻaitiitia ai le faʻalagolago i suauʻu.Fuafuaga lelei o le malosi a le EU e taulaʻi i le faʻalauiloaina o suiga i vaega o faiga faʻavae ma faʻalauiloaina faiga faʻavae tuʻufaʻatasia i totonu o setete o le EU, faʻalauiloaina se faiga faʻapipiʻi faʻapipiʻi malosi i alamanuia, vaega lautele, fale ma le vaega o le sapalai malosi.

5. Na fa'ailoa mai e Peretania o le fa'asa o le fa'atauina atu o ta'avale afi o le a tolopo mo le lima tausaga.I le aso 20 o Setema, na faasilasila mai ai e le Palemia o Peretania e faapea o le faasaina o le faatauina atu o taavale fou penisini ma le tiso o le a tolopoina mo le lima tausaga, mai le uluai fuafuaga o le 2030 i le 2035. O le mafuaaga o lenei sini O le a aumaia ai "le taliaina. tau” i tagata faatau masani.E talitonu o le 2030, e tusa lava pe leai se faʻalavelave a le malo, o le tele o taavale faʻatau atu i Peretania o le a avea ma taʻavale malosi fou.

6. Ua ave e Iran le faamuamua i le faaulufaleina mai o taavale ma le tau o le 10,000 euros.Na lipotia e le Yitong News Agency ia Setema 19 e faapea o Zaghmi, sui minisita o le Matagaluega o Alamanuia, Mines ma Fefaʻatauaʻiga a Iran ma le tagata o loʻo nafa ma le poloketi faʻaulufale mai taavale, na faʻailoa mai o le faamuamua a le Matagaluega o Alamanuia, Mines ma Fefaatauaiga o le taavale faaulufale mai ma le tau o le 10,000 euros.Ta'avale tamaoaiga e fa'asa'o ai tau o ta'avale.O le isi laasaga o le fa'aulufale mai o ta'avale eletise ma ta'avale hybrid.

7. Na tu'uina atu e le Iunaite Setete tulafono fa'ai'u e fa'atulafono ai tupe meataalo a Saina.E tusa ai ma le upega tafaʻilagi a le New York Times, na tuʻuina atu e le pulega a le US Biden tulafono faʻaiʻu ia Setema 22 e faʻasa ai kamupani chip e talosaga mo le faʻatupeina a le US feterale lagolago mai le faʻateleina o gaosiga ma faʻatautaia suʻesuʻega faʻasaienisi i Saina., fai mai o lenei mea e puipuia ai le mea ua taʻua o le "saogalemu a le atunuu" o le Iunaite Setete.O tapula'a mulimuli o le a fa'asa ai kamupani e maua tupe a le feterale a Amerika mai le fauina o fale gaosi chip i fafo atu o le Iunaite Setete.Fai mai le pulega a Biden, o kamupani o le a faʻasaina mai le faʻalauteleina o le gaosiga o le semiconductor i "atunuu mai fafo o popolega" - faʻamatalaina o Saina, Iran, Rusia ma Korea i Matu - mo le 10 tausaga talu ona maua le tupe.O tulafono faatonutonu o loʻo faʻatapulaʻaina ai kamupani o loʻo mauaina tupe mai le faʻatinoina o nisi o suʻesuʻega tuʻufaʻatasia i atunuu o loʻo taʻua i luga, poʻo le tuʻuina atu o laisene tekonolosi i atunuu o loʻo taʻua i luga e ono tulaʻi mai ai ni popolega e taʻua o le "saogalemu a le atunuu".

8. Na toe teuteu e Korea i Saute le fa'atinoga o fa'atinoga o le Tulafono Fa'apitoa i Fa'aulufale maiPulega o le Saogalemu o Mea'ai.Na tu'uina atu e le Matagaluega o Mea'ai ma Fualaau Fa'asaina a Korea i Saute (MFDS) le Palemia Numera 1896 e toe iloilo ai le fa'atinoga o fa'atinoga o le Tulafono Fa'apitoa i le Pulega o le Saogalemu o Mea'ai Fa'aulufale mai.O tulafono ia o le a faʻatinoina ia Setema 14, 2023. O suiga autu e pei ona taua i lalo: Ina ia lelei le faʻatinoina o pisinisi faʻasalalauga faʻaulufale mai, mo meaʻai faʻaulufale faʻaulufale mai e maualalo le lamatiaga o le soifua maloloina lautele, e mafai ona talia faʻamatalaga faʻaulufale mai i se auala otometi e ala i le mea'ai fa'aulufale mai faiga fa'amatalaga atoatoa, ma fa'aulufalega ta'utinoga fa'amaonia e mafai ona otometi ona tu'uina atu.Peita'i, o mataupu nei e le o aofia ai: mea'ai fa'aulufale mai fa'atasi ai ma aiaiga fa'aopoopo, mea'ai fa'aulufale mai i lalo o tuutuuga, mea'ai mai fafo mo le taimi muamua, mea'ai mai fafo e tatau ona asiasia e tusa ai ma tulafono fa'atonutonu, ma isi;pe a faigata i le Matagaluega o Meaai ma Fualaau Fa'alotoifale ona fa'amautu pe agava'a fa'ai'uga o asiasiga e ala i auala fa'a-autometi, O mea'ai fa'aulufale mai e tatau ona asiasia e tusa ai ma aiaiga o le Mataupu 30, Parakalafa 1. E tatau fo'i ona fa'amaonia e le aunoa le faiga o fa'amatalaga fa'apitoa. faʻamaonia pe o le taʻutinoga faʻaulufale mai otometi e masani;o nisi o faaletonu i le faiga o loo iai nei e tatau ona faaleleia ma faaopoopo.Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻamalieina tulaga o fale ina ia mafai ona faʻaogaina fale e fai ma ofisa pe a faʻatautaia pisinisi i luga o le initaneti poʻo le faʻatau meli mo meaʻai mai fafo.

9. Initia tuuina atupoloaiga e pulea leleimo uaea ma mea uamea.Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o Alamanuia ma Fefaʻatauaʻiga Fefaʻatauaʻiga a le Matagaluega o Pisinisi ma Alamanuia a Initia ni tulafono fou se lua e pulea lelei, e taʻua o le Solar DC Cables ma Fire Life-saving Cables (Quality Control) Order (2023) "ma le" Cast. Poloaiga o Oloa Umea (Poloaiga Tau) (2023)” o le a amata aloaia ile 6 masina.O oloa o lo'o aofia i totonu o le fa'atonuga lelei e tatau ona tausisia tulaga fa'atatau a Initia ma fa'amaonia e le Ofisa o Tulaga Fa'ata'ita'i ma fa'apipi'i i le fa'ailoga masani.A leai, e le mafai ona gaosia, fa'atau atu, fefa'ataua'i, fa'aulufale mai pe teu.

10. O le a fa'aauau pea le fa'atapula'aina o folauga a le Canal Panama se'ia o'o i le fa'ai'uga o le 2024.Na lipotia e le Associated Press ia Setema 6 e faapea o le Panama Canal Authority na taʻua e faapea o le toe faaleleia o le vai o Panama Canal e leʻi ausia mea na faʻamoemoeina.O le mea lea, o le a faʻatapulaʻaina folauga vaʻa mo le vaega o totoe o lenei tausaga ma i le 2024 atoa. O faiga o le a tumau pea e le suia.I le taimi muamua, na amata fa'atapula'a e le Pulega o le Canal Panama le aofa'i o va'a o lo'o pasia ma le maualuga o latou ata i le amataga o le tausaga nei ona o le pa'u o le vai i totonu o le alāvai e mafua mai i le mugala o lo'o fa'aauau pea.

11. Na tu'uina atu e Vietnam tulafono fa'atonutonu i le saogalemu fa'apitoa malelei asiasiga ma tusipasio taavale mai fafo.E tusa ai ma le Vietnam News Agency, na tuʻuina atu talu ai nei e le malo Vietnamese le Tulafono Numera 60/2023/ND-CP, lea e faʻatonutonu ai le tulaga lelei, saogalemu faʻapitoa ma le siakiina o le siosiomaga, saogalemu faʻapitoa ma le siakiina o le siosiomaga o taavale faʻaulufale mai ma vaega faʻaulufale mai.O le fa'amaoniaga e fa'amalamalama manino.E tusa ai ma le poloaiga, o taʻavale ua toe faʻaaogaina e aofia ai taʻavale ua toe faʻafoʻisia e faʻavae i luga o faʻasalalauga faʻasalalau na tuʻuina atu e le au gaosi oloa ma taʻavale ua toe faʻafoʻi i luga o le talosaga a ofisa asiasi.O ofisa asiasi latou te faia talosaga toe fa'afo'i fa'atatau i fa'ai'uga fa'amaonia e fa'atatau i fa'amaoniga ma'oti ma fa'amatalaga i le tulaga lelei o ta'avale, saogalemu fa'apitoa ma fa'amatalaga tau puipuiga o le si'osi'omaga.Afai o se taavale na tuʻuina i luga o le maketi o loʻo i ai ni faaletonu faʻapitoa ma e manaʻomia ona toe faʻafoʻi, e tatau i le tagata faʻaulufale mai ona faʻatinoina matafaioi nei: E tatau i le tagata faʻaulufaleina ona logoina le tagata faʻatau e taofi le faʻatau i totonu o le 5 aso faigaluega mai le aso na maua ai le faʻaaliga toe faʻafoʻi mai. le gaosi oloa po'o le pulega agavaa.Foia o mea tau taavale faaletonu.I totonu o le 10 aso faigaluega mai le aso na maua ai le faʻaaliga toe faʻafoʻi mai le kamupani gaosi oloa poʻo le ofisa asiasi, e tatau i le tagata faʻaulufaleina ona tuʻuina atu se lipoti tusitusia i le ofisa asiasi, e aofia ai le mafuaʻaga o le faaletonu, faiga faʻaleleia, numera o taʻavale ua toe faʻafoʻisia, fuafuaga toe faʻafoʻi ma taimi ma atoatoa Fa'asalalau fa'amatalaga fuafuaga fa'amanatu ma lisi ta'avale manatua i luga o upegatafa'ilagi a tagata fa'aulufale mai ma sui sooupu.O le fa'atonuga fo'i o lo'o fa'amanino ai matafaioi a ofisa asiasi.E le gata i lea, afai e mafai e le tagata faʻaulufaleina ona tuʻuina atu faʻamaoniga e le galulue faʻatasi le kamupani gaosi oloa ma le fuafuaga o le toe faʻafoʻiina, o le a mafaufau le ofisa asiasi e taofi le saogalemu faʻapitoa, tulaga lelei ma le siosiomaga ma faʻamaonia taualumaga mo oloa taʻavale uma a le kamupani lava e tasi.Mo ta’avale e mana’omia ona toe fa’afo’i mai ae e le’i fa’amaonia mai e le ofisa e asiasia, e tatau i le ofisa asiasi ona logoina le Ofisa o Tiute i le nofoaga o lo’o fa’ailoa mai ai le fa’aulufale mai, ina ia fa’ataga ai le tagata e fa’aulufale mai e ave mo sina taimi le fa’ao’o atu o oloa ina ia mafai ai e le tagata fa’aulufale mai ona fai ni auala e toe fa’aleleia ai. mo taavale faaletonu.A maeʻa ona tuʻuina atu e le tagata faʻaulufaleina se lisi o taʻavale ua maeʻa ona toe faʻaleleia, o le a faʻaauau pea ona faʻatautaia e le ofisa o asiasiga asiasiga ma faʻamaoniga e tusa ai ma tulafono faatonutonu.O le Tulafono Numera 60/2023/ND-CP o le a amata faamamaluina ia Oketopa 1, 2023, ma o le a faʻaaogaina i oloa tau taavale mai ia Aokuso 1, 2025.

12. Ua fuafua Initonesia e faʻasa le fefaʻatauaʻiga o oloa i luga o faʻasalalauga lautele.Na faamanino mai e le Minisita o Fefaatauaiga a Initonesia Zulkifli Hassan i se faatalanoaga faalauaitele ma le aufaasālalau i le aso 26 o Setema o loʻo faʻatupuina e le matagaluega le faʻatulagaina o faiga faʻavae e-commerce ma e le faʻatagaina e le atunuʻu.O le faʻasalalauga faʻasalalauga faʻasalalau o loʻo faʻaogaina i fefaʻatauaiga e-commerce.Fai mai Hassan o loʻo faʻaleleia e le atunuʻu tulafono talafeagai i le tulaga o le e-commerce, e aofia ai le faʻatapulaʻaina o faʻasalalauga faʻasalalau e naʻo le faʻaaogaina o auala mo le faʻalauiloaina o oloa, ae e le mafai ona faʻatautaia fefaʻatauaiga o oloa i luga o ia tulaga.I le taimi lava e tasi, o le a faʻatapulaʻaina foʻi e le malo o Initonesia faʻasalalauga faʻasalalau faʻasalalau mai le auai i gaioiga e-pisinisi i le taimi e tasi e aloese ai mai le faʻaleagaina o faʻamatalaga lautele. 

13. E ono taofia e Korea i Saute le fa'aulufale mai ma le fa'atau atu o fa'ata'ita'iga 4 iPhone 12.Na taʻua e le Matagaluega o Saienisi, Tekonolosi, Faʻamatalaga ma Fesoʻotaʻiga a Korea i Saute ia Setema 17 o loʻo fuafua e faʻataʻitaʻi 4 iPhone 12 faʻataʻitaʻiga i le lumanaʻi ma faʻaalia iʻuga.Afai o lei'uga o su'egafa'aalia e sili atu le tau o le fa'avevela o galu electromagnetic i le tulaga masani, e mafai ona fa'atonuina Apple e fai fa'asa'oga ma taofi le fa'aulufale mai ma le fa'atau atu o fa'ata'ita'iga fa'atatau.


Taimi meli: Oke-10-2023

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.