Le a'afiaga o le fa'atinoina e Initia o le BIS fa'amaonia i le lalolagi atoa PVC ma le PP maketi

Ua faʻatonuina e le Matagaluega o vailaʻau ma fugalaʻau a Initia le faʻatinoina o le faʻatonutonuina o le lelei o le Ofisa o Initia (BIS) i luga o le polypropylene (PP) ma le polyvinyl chloride (PVC) faʻaulufale mai i Initia, amata mai le 25 Aukuso i lenei tausaga.
Na faia e le matagaluega le faʻasalalauga e ala i le kaseti a le atunuʻu, ae e leʻi faateʻia ai le toʻatele o tagata faʻatau maketi, ona o le Matagaluega o Vailaau Faʻasaina ma Petrochemicals a Initia na faʻatūina le tuʻuina atu o manaʻoga lelei o le BIS ia Aokuso 2023, e tusa ai ma faʻamaumauga mai le World Trade Organization. (WTO).
Na fa'amalosia e Initia le fa'atinoina o le BIS quality controls i polyethylene (PE) i le masina na te'a nei, fa'atasi ai ma ni tuusaunoaga mo nisi togi.
O le tele o kamupani gaosi PVC i Korea i Saute ma Taiwan, Saina, o loʻo gaosia foi le PE, na faʻamoemoeina le tuʻuina atu fou aʻo lumanaʻi le faʻasalalauga, ma faʻaosofia ai latou e talosaga mo le BIS tusipasi mo PVC aʻo latou mauaina le BIS tusipasi mo PE i le tausaga talu ai.
O le au gaosi PP mai Saudi Arabia, Korea i Saute ma Rusia na talosaga foi mo laisene BIS mo PP i le taimi e tasi ma PE.Na talosaga le kamupani Vietnamese PP mo se laisene BIS i luma o le faʻasalalauga.Ae e le maua ai le PE.

O le a fa'aauau pea le fa'aulufale mai o le PP, PVC mai Saina?

O le tele o fa'alautelega i Saina PP ma le gaosiga o le PVC ua fa'aosofia ai le atunu'u e avea ma fa'atau fa'atau atu o le PP ma le PVC.Na avea foi Saina ma faʻatau oloa faʻatau oloa PVC i le 2021 ma maua ai le PP lava ia o le 92 pasene i le 2023.
O oloa auina atu i fafo o le ki lea i le faʻaaogaina o gaosiga faʻaopoopo i Saina ma toe faʻapaleni le maketi, ma o Initia o se nofoaga tele mo sapalai PP ma PVC.
O Initia o le pito sili lea ona fa'agata le PVC (s-PVC) fa'atau atu i fafo i le masina o Ianuari-Novema 2023, ma le 1.01 miliona na tuua ai le matafaga o Saina e aga'i atu i Initia, e tusa ai ma fa'amaumauga lata mai a le GTT.E tusa lea ma le afa o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo a Saina e tusa ma le 2.1 miliona t i le masina o Ianuari-Novema 2023.
Sa avea foi Saina ma uluai faaulufale mai a Initia mo uta s-PVC, e tusa ma le 34 pasene o le aofaʻi o oloa faaulufale mai a Initia e 2.27 miliona t ia Ianuari-Novema 2023. O le tele lava o lenei mea na faaauau pea i le 2024, ona o sapalai a Saina e sili atu le taugofie pe a faatusatusa i latou. o isi tupuaga Asia i sasa'e ma sasa'e Asia.
Ae o lenei malosi e leʻi faʻatusalia i Saina-muamua PP faʻaulufale mai i Initia.O oloa faaulufale mai a Initia o uta PP mai Saina na tulaga 7 i le aofaʻi, e naʻo le 4 pasene o le 1.63 miliona t o le PP na faaulufale mai ia Ianuari-Novema 2023.
E foliga mai o le a talosaga le au Saina PP ma le PVC mo le BIS tusipasi e faʻaauau ai le faʻatau atu i Initia, ae o loʻo popole tagata faʻatau Initia o le a le tuʻuina atu a latou laisene.E to'alua kamupani gaosi PE mai Saina na talosaga mo le fa'amaoniaina o le BIS ae e le'i maua lava a latou laisene, e le pei o isi gaosi oloa mai fafo.E faapena foi faiga na matauina i isi maketi o oloa, faatasi ai ma le au gaosi Saina e le mafai ona maua laisene BIS e ui ina talosaga, e tusa ai ma le au fai maketi Initia.
O nisi o tagata fai maketi latou te manatu o le a sili atu le malosi o le aafiaga i luga o le PVC ona o Saina o le pito i luga o oloa faaulufale mai mo tagata Initia.Na fautuaina e le Matagaluega o Fefa'ataua'iga a Initia le fa'atapula'aina o le fa'aulufale mai o le PVC mo uta o lo'o totoe o le vinyl chloride monomer e sili atu i le 2 vaega i le miliona (ppm), e ono fa'agata ai le fa'aulufaleina mai o le PVC i totonu o Initia.E le'i fa'atinoina le fautuaga a le matagaluega, ma o lo'o fa'amoemoe nisi o lo'o auai i maketi ia faiga e ono feso'ota'i ma le fa'atonutonuina o le lelei o le BIS i luga o le PVC.
O ia faiga e mautinoa lava e afaina ai le sapalai o le PVC a Saina i Initia, e ono tuai ai le faʻafaigaluegaina atili i le gaosiga o gafatia ona o le manaoga o le lalolagi e tumau pea le le fiafia.

O oloa faaulufale mai mai Amerika e ono afaina

O le tele o kamupani gaosi PE i le lalolagi atoa o loʻo naunau e maua laisene BIS e faʻateleina ai le maualuga o le manaʻoga Initia ona o le tele o atinaʻe.O se tuusaunoaga tele o tagata gaosi Amerika i Matu.
O se vaega o le faagasologa o le tusipasi a le BIS e mana'omia ai ofisa Initia e faia se asiasiga i luga ole laiga ina ia mautinoa o le faagasologa o le gaosiga e tutusa ma manaoga ole BIS.O le tele o tagata gaosi PE i Amerika i Matu e tetee i lenei mea ona o popolega e ono afaina ai meatotino tau le atamai e fesoʻotaʻi ma a latou faʻagasologa o gaosiga.O atugaluga faʻapena ua tulaʻi mai mo PP ma PVC.
O Initia o le pito i luga o le auina atu i fafo o le PVC i le Iunaite Setete ia Novema ma Tesema 2023, lea na fesoasoani e faapaleni le paʻu i le lalolagi atoa manaoga PVC.O oloa faaulufale mai a Initia o uta mai Amerika e toetoe lava faaluaina nai lo le mea na aumai e Kanata ia Tesema talu ai.
O le US foi o loʻo i ai se sao tele i maketi faʻaulufale mai PP ma PVC a Initia.US-origin s-PVC uta o lo'o tulaga 5 i le aofa'i ia Ianuari-Novema 2023, e maua ai le 10 pasene o le 2.27 miliona t na fa'aulufale mai.I le PP, o le US na tulaga 7 i le vaitaimi lava e tasi, e 2 pasene o le 1.63 miliona t Initia na faaulufale mai.
Afai e le maua e le au gaosi oloa a le US se tusipasi BIS mo PP ma PVC, e mafai ona latou leiloa sea maketi i Initia ma ono suʻe ai ni faʻalavelave fou mo le faʻatau atu i fafo pe a faʻavaivaia manaoga o le lalolagi.

Saina-PVC auina atu i fafo Ian-Nove '23 t

Saina-PVC auina atu i fafo Ian-Nove '23 t

Initia-PVC fa'aulufale mai Ian-Nov '23 t

Initia-PVC fa'aulufale mai Ian-Nov '23 t

Initia PP faaulufale mai Ian-Nov '23 t

Initia PP faaulufale mai Ian-Nov '23 t

Taimi meli: Mati-08-2024

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.