E te iloa po'o le a le fa'ata'ita'iga o fa'ata'ita'iga mo atigi pusa?

O pepa malo fa'a'au'au o se pusa e faia i le tipiina o le oti, fa'afefete, fao po'o le fa'apipi'i.

atigi pusa

O pusa fa'akomepiuta o mea ia e sili ona fa'aaogaina fa'apipi'i, ma o lo latou fa'aogaina o le fa'amuamua lea i oloa fa'apipi'i eseese.E aofia ai pusa palasitika palasitika calcium.

Mo le sili atu ma le afa seneturi, ua faasolosolo malie ona suia pusa faʻapipiʻi pusa laupapa ma isi pusa faʻapipiʻi felauaiga ma a latou faʻatinoga sili atu ma lelei faʻatinoga, ma avea ma malosiaga autu o le afifiina o felauaiga.

E le gata i le puipuia o oloa ma le faafaigofieina o le teuina ma le felauaiga, ae e iai foi sona sao i le faamatagofieina ma le faalauiloaina o oloa.

O atigipusa faʻapipiʻi o mea lanu meamata ma faʻafeiloaʻi le siosiomaga, e lelei mo le puipuiga o le siosiomaga ma faigofie mo le utaina, laʻuina ma felauaiga.

O le pusa faʻapipiʻi o se mea masani pepa afifi oloa e le mavavaeeseina mai o tatou olaga ma gaosiga.O le su'eina o fa'ailoga malosi eseese o se feso'ota'iga taua tele i le gaosiga ma e taua tele mo le fa'amautinoaina o le lelei ma le fa'atinoga o oloa.Mo le gaosia o oloa faʻameamea, e tatau ona asiasia pusa faʻapipiʻi ina ia mafai ona faʻatonutonu lelei le gaosiga o faʻataʻitaʻiga.

01.Tulaga lelei
O katuni agavaa e manaʻomia ni mamanu lolomi manino ma tusitusiga, e aunoa ma ni laina gau poʻo ni laina misi;o le lanu o le mamanu e tumau, susulu ma susulu, ma o le tulaga lomitusi sese e laʻititi.O le mea sese mo pusa lapoa o loʻo i totonu ole 7mm, ma o le mea sese mo pusa laiti o loʻo i totonu ole 4mm.E tatau ona fa'atumauina le lelei o luga, e aunoa ma se fa'aleagaina po'o ni pisia, e le tatau ona i ai ni pu i tafatafa o le atigipusa, ma e le tatau ona i ai ni avanoa pe a tapunia tapuni.E le gata i lea, e manaʻomia foʻi le faʻapipiʻiina o soʻotaga o le kapeneta, faʻatasi ai ma pito mama ma leai ni tulimanu faʻafefe.

02.Susū i totonu
O le mea e taʻua o le susu o loʻo faʻatatau i le susu o loʻo i totonu o pepa faʻapipiʻi poʻo pepa malo, faʻaalia o se pasene.O le susu o loʻo i ai se aafiaga tele i le malosi o le pusa pusa.O se tasi lea o mea taua e tolu e asiasia ai faaletonu o le pusa.Pepa fa'a'au'au fa'a'au'au e iai fa'amalosi fa'amalosi, tete'e, tete'e tu'i ma tete'e gaugau.Afai e maualuga tele le susū, o le a foliga malu le pepa, e leaga le malo, ma e leaga le faʻaogaina ma le faʻapipiʻi lelei.Afai e maualalo tele le susū o lo'o i totonu, o le pepa o le a matua ma'ale'ale, e faigofie ona ta'e a'o fa'a'au, ma e le lelei le gaugau.Afai e tele tele le eseesega o le susu i le va o pepa fa'a'olo ma pepa pusa pusa, o le pepa fa'a'ala'au o lo'o fa'aogaina e se masini e tasi le itu o le a faigofie ona fa'afefe, ma o le a tupu le ma'i ma le fa'apalapala pe a fa'apalapala.Afai o le pusa faʻapipiʻi e mitiia le susu i le taimi o le teuina, o le malosi o le pusa o le a faʻaitiitia tele, e aʻafia ai lona faʻaaogaina.

03. Mafiafia pepa
E tele mafuaʻaga e aʻafia ai le mafiafia o pepa malo.Afai e manifinifi le mafiafia o pepa malo fa'a'au'au, o lona malosi o le pito, malosi o le tu'i ma le malosi fa'amalosi o le a fa'aititia e tusa ai.O pepa fa'a'au'au e eseese ituaiga fagufagu ma eseese mafiafia.E masani ona fa'aogaina e fale su'esu'e mita mafiafia pepa malo e iloa ai le mafiafia o pepa malo.

04.Pepa mamafa
O le fuaina o le mamafa o pusa o se galuega taua foi i kamupani pusa.E mana'omia e kamupani fa'ato'a fua le mamafa o katuni i taimi o fa'asalalauga fa'atau atu ma pe a faitauina mea e maua.E le gata i lea, o nisi taimi o le a faʻaaogaina foi e le au faʻatau le mamafa o katuni e avea o se tasi o tulaga faʻataʻitaʻiga mo le suʻesuʻeina o mea.tasi.

mea fa'apipi'i

05. Malosi omiga pito
O le aofa'i o le mamafa e mafai e se fa'ata'ita'iga o se lautele fa'apitoa ona tatalia i le iunite umi e ta'ua o le malosi o le mamafa.O le malosi o le mamafa o le pito o se pusa fa'a'ala'au e fa'atatau i le malosi e tatalia le mamafa e tutusa ma le itu o le fa'a'au.O le malosi e tu'i ai mama o le pepa fa'avae ma le malosi fa'apipi'i o le pepa malo e iloa ai le malosi e tu'imomomo ai le pito o le pepa malo i se tulaga tele.O fa'ai'uga o lo'o fa'aalia o ni tau fa'atauva'a.

06. Malosi fa'amalosi
O le malosi faʻamalosi o se pusa faʻapipiʻi e faʻatatau i le maualuga o le uta ma le deformation e mafai ona tatalia seʻia oʻo ina faʻaleagaina le pusa pe a faʻaogaina e se masini suʻega omiga le mamafa o le mamafa.I le taimi atoa o le mamafa o le faʻagasologa o le pusa, o tulimanu e fa o loʻo faʻamalosia tele, e tusa ma le lua vaetolu o le malosi atoa.O le mea lea, i le taimi o le gaosiga o le gaosiga, e tatau ona tatou taumafai e faʻaitiitia le faʻaleagaina o faʻamalo i tulimanu e fa o le pusa.O le malosi compressive o cartons ua vaevaeina i le aoga aoga ma le taua mulimuli.O le sili atu o le lelei o le pusa pusa, o le maualuga lea o le aoga aoga o le malosi faʻamalosi, ma le laʻititi o le eseesega i le va o le aoga aoga ma le tau mulimuli.

07. Malosi fa'apipi'i
O le maualuga o le pipii i le va o le pepa pito i luga o le pepa malo, pepa faʻapipiʻi, pepa autu ma pepa faʻafefeteina, ma le maualuga maualuga o le paʻu o le malosi e mafai ona tatalia i totonu o se iunite umi, e taʻua o le malosi faʻapipiʻi o le pepa malo, lea e faʻatusalia ai le malosi o le. o le pepa malo uamea.mausali.O le lelei, fua fa'atatau, meafaigaluega, fa'agaioiga fa'agaioiga ma isi mea o le fa'apipi'i e fuafua ai le malosi fa'apipi'i o le pepa malo, ma o le malosi fa'apipi'i o le pepa malo e tele lava ina a'afia ai le fa'amalosi malosi ma le tumau o le pusa.Malosi pa'u ma malosi tu'i.

08.Gaugau tumau
I le avea ai o se atigipusa afifi, e manaʻomia ona tatala soo le tapuni o le pusa, lea e manaʻomia ai le pepa malo e iai se faʻasagaga gaugau.

O mea faʻapipiʻi o le pusa pusa ma le pepa paʻepaʻe, o le susu o loʻo i totonu, fufusi, umi alava ma le faʻapipiʻiina vave o le pepa faʻavae, faʻapea foʻi ma le taimi e teu ai ma le vevela o le pepa faʻavae, e fuafua i se tulaga tele le gaugau tetee o le pepa faavae. .O lenei mea e fuafua ai le gaugau tetee o le pusa.

09. Carton fa'agaioiga malosi
Mo le afifiina o nisi o oloa faʻapitoa e pei o ceramics, mea tioata, mea faʻaeletoroni, ma isi mea, e tatau foi ona faʻataʻitaʻiina le faʻaogaina o katuni mo oloa, o lona uiga, o faʻataʻitaʻiga e pei o felauaiga faʻataʻitaʻi, utaina ma laʻuina, vibration, ma o lo'o fa'atinoina ni mataua e fa'ata'ita'i ai le fa'atinoga o katuni.

10.Tolu tulaga faatonuina

Vasega A le fa'amaonia: E le mafai e le pusa ona fa'afetaui le galuega o le puipuia po'o le makaina o mea.

(1) Mavaevae su'iga.
(2) O fua e sili atu i le fa'atagaina o mea sese.
(3) O le tulaga lelei e maualalo ifo nai lo le tau maualalo faʻamaonia.
(4) Ua motu le laina fa'amau po'o le pepa fo'i ua tipi ese.
(5) Ua masaesae le pito i luga, ua tuia, ua pu, po o le ie o le ufiufi ua le masani ma ua tele fasi pepa malo ua pipii i ai.
(6) Lomitusi sese, lolomi le atoatoa po o lanu ma mamanu sese.
(7) Filogia e mafua mai i mea mai fafo.

Vaega B e le'o fa'amaonia: E le'o atoatoa le fa'aogaina o le pusa pe iai ni fa'afitauli.

(1) O su'iga e le'o fa'apipi'i atoatoa, e le'i atoatoa so'oga fa'apipi'i po'o le fa'amauina o fao.
(2) Ua tipiina avanoa i pito o itu o le pusa.
(3) E le mafai ona faʻapipiʻi vaega o le ufiufi, ma o le va e sili atu i le 3mm.
(4) O le susu o loʻo i totonu o pepa malo e maualuga atu nai lo le 20% poʻo lalo ifo o le 5%.
(5) O le pusa o loʻo punou i nofoaga e le o faʻaogaina.
(6) Le lolomiga i luga o le atigipusa e le atoatoa pe o ata ma tusitusiga ua faanenefu.
(7) E le faia e le pusa faʻataʻitaʻi faiga faʻafefe e pei ona manaʻomia.

Vaega C e le agavaa: O foliga vaaia o le pusa e le lelei, ae e le afaina lona aoga.

(1) O le tipiina o le slotting po'o le katoni oti e talatala.
(2) O le pito i luga o le pepa malo o loʻo i ai le le tutusa e pei o le laupapa taʻele, lea e aʻafia ai le lelei o ata ma tusitusiga.
(3) O lo'o i ai ni mea fa'aleagaina i luga o le pusa.
(4) Matasi papa'u po'o fa'ailoga ua soloia.


Taimi meli: Mati-27-2024

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.