Rustfrit stål materiale produkt test projektstandarder

Materiale i rustfrit stål

De fleste tror, ​​at rustfrit stål er et metalmateriale, der ikke ruster og er syre- og alkalibestandigt.Men i det daglige oplever folk, at gryder og elkedler i rustfrit stål, der bruges til madlavning, ofte har rustpletter eller rustpletter.Hvad er det præcis, der foregår?

rustplet

Lad os først forstå, hvad er rustfrit stål?

I henhold til den nationale standard GB/T20878-2007 "Rustfrit stål og varmebestandige stålkvaliteter og kemiske sammensætninger" er definitionen af ​​rustfrit stål: rustfrit stål og korrosionsbestandighed som de vigtigste egenskaber med et kromindhold på mindst 10,5 % og et kulstofindhold på højst 1,2 %.stål.Typer, der er modstandsdygtige over for kemiske korrosionsmedier (syre, alkali, salt osv.) kaldes syrefast stål.

rustfrit stål

Så hvorfor er rustfrit stål modstandsdygtigt over for korrosion?

Fordi rustfrit stål, efter at det er blevet dannet, vil gennemgå en omfattende bejdsning og passivering for at fjerne alle former for olie, rust og andet snavs på overfladen.Overfladen bliver ensartet sølv og danner en ensartet og tæt passiveringsfilm, hvilket reducerer rustfrit ståls modstand mod oxiderende medier.Middel korrosionshastighed og forbedret korrosionsbestandighed.

Så med sådan en passiveringsfilm på rustfrit stål, ruster den bestemt ikke?

spørgsmålstegn

Faktisk har chloridionerne i saltet i vores daglige liv en ødelæggende effekt på den passive film af rustfrit stål, som kan forårsage udfældning af metalelementer.

I øjeblikket er der teoretisk set to typer skader på passiveringsfilmen forårsaget af chlorioner:
1. Fasefilmteori: Chloridioner har en lille radius og stærk gennemtrængende evne.De kan let trænge ind i de meget små huller i oxidfilmen, nå metaloverfladen og interagere med metallet for at danne opløselige forbindelser, som ændrer strukturen af ​​oxidfilmen.

2. Adsorptionsteori: Chloridioner har en stærk evne til at blive adsorberet af metaller.De kan adsorberes af metaller fortrinsvis og udstøde ilt fra metaloverfladen.Chloridioner og oxygenioner konkurrerer om adsorptionspunkter på metaloverfladen og danner chlorid med metallet;Adsorptionen af ​​klorid og metal er ustabil og danner opløselige stoffer, hvilket fører til accelereret korrosion.

Til inspektion af rustfrit stål:
Eftersyn af rustfrit stål er opdelt i seks ydeevnetest og to analyseprojekter
Ydeevnetest:
Fysiske egenskaber, kemiske egenskaber, mekaniske egenskaber, bearbejdelighed, metallografisk inspektion og ikke-destruktiv inspektion
Analyseprojekt:
Brudanalyse, korrosionsanalyse osv.;

Ud over de standarder, der bruges til at skelne mellem GB/T20878-2007 "rustfrit stål og varmebestandige stålkvaliteter og kemiske sammensætninger", er der også:
GB/T 13305
GB/T 13671
GB/T 19228.1, GB/T 19228.2, GB/T 19228.3
GB/T 20878 Rustfrit stål og varmebestandige stålkvaliteter og kemiske sammensætninger
Den nationale standard for fødevaregodkendt rustfrit stålinspektion er GB9684-2011 (rustfrit stålprodukter).Inspektionen af ​​fødevaregodkendt rustfrit stål er opdelt i to dele: hovedmaterialer og ikke-hovedmaterialer.

Sådan betjenes:
1. Mærkning: Test af rustfrit stål kræver mærkning af enderne af testmaterialerne med maling i forskellige farver.
2. Trykning: Metoden til spraymaling på de dele (ender, endeflader) specificeret i inspektionen, med angivelse af materialets kvalitet, standard, specifikationer osv..
3. Tag: Efter at inspektionen er afsluttet, vil materialet blive lagt i bundter, kasser og skafter for at angive dets kvalitet, størrelse, vægt, standardnummer, leverandør osv.


Indlægstid: 27. december 2023

Anmod om en prøverapport

Efterlad din ansøgning for at modtage en rapport.