Pa'u toeitiiti 30%!O le a le tele o le a'afiaga o le pa'u tele o oloa fa'aulufale mai a Amerika i atunu'u Asia?

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, o le le mautonu o le tamaoaiga o Amerika ua mafua ai ona faaitiitia le talitonuina o tagata faatau i le mautu o le tamaoaiga i le 2023. Atonu o le mafuaaga autu lea ua faamalosia ai le au faatau a Amerika e mafaufau i galuega faatino e ave i ai le faamuamua.O loʻo taumafai tagata faʻatau e faʻamautu tupe maua faʻaaoga e sauniuni ai mo faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e aʻafia ai le faʻatau atu o lavalava ma faʻaulufale maiofu.

O lo'o i ai nei le fa'aitiitia tele o fa'atauga a le pisinisi fa'atau, lea ua mafua ai ona fa'aeteete kamupani fa'atau oloa a Amerika i le fa'aputuina o oloa.

O lo'o i ai nei le fa'aitiitia tele o fa'atauga a le pisinisi fa'atau, lea ua mafua ai ona fa'aeteete kamupani fa'atau oloa a Amerika i le fa'aputuina o oloa.I le kuata lona lua o le 2023, na paʻu i le 29% le faʻaulufaleina mai o lavalava a Amerika, e tutusa ma le paʻu i kuata e lua talu ai.O le fa'aitiitia o le aofa'i o oloa na fa'aulufale mai na sili atu ona iloagofie.Ina ua umapa'u oloa mai fafoe 8.4% ma le 19.7% i le kuata muamua e lua, na toe pa'u i le 26.5%.

O su'esu'ega o lo'o fa'aalia ai oka o le a fa'aauau pea ona pa'u

24 (2)

O le mea moni, o le tulaga o loʻo i ai nei e ono faʻaauau pea mo sina taimi.Na faia e le Fashion Industry Association of America se suʻesuʻega o le 30 kamupani taʻutaʻua i le va o Aperila ma Iuni 2023, o le tele oi latou e sili atu nai lo le 1,000 tagata faigaluega.O faʻailoga e 30 na auai i le suʻesuʻega na fai mai e ui lava o faʻamaumauga a le malo na faʻaalia ai le pa'ū o le tau o le US i le 4.9% i le faaiuga o Aperila 2023, e leʻi toe faʻaleleia le talitonuga o tagata faʻatau, e faʻaalia ai o le avanoa o le faʻateleina o poloaiga i lenei tausaga e laititi.

O le 2023 Fashion Industry Study na maua ai o le tau o le tau ma le va'aiga tau tamaoaiga o popolega pito sili lea i le au tali.E le gata i lea, o le tala leaga mo le au faʻatau atu lavalava a Asia o le taimi nei naʻo le 50% o kamupani faʻataʻitaʻi fai mai latou te "mafai" mafaufau e faʻateleina tau faʻatau, faʻatusatusa i le 90% i le 2022.

O le tulaga i le Iunaite Setete o loʻo ogatasi ma isi vaega o le lalolagi, ma lepisinisi o lavalavafa'amoemoe e fa'aitiitia i le 30% i le 2023 - o le maketi o le lalolagi mo lavalava e $640 piliona i le 2022 ma e fa'amoemoe e pa'u i le $192 piliona i le fa'ai'uga o lenei tausaga.

Fa'aitiitia fa'atauga o lavalava Saina

O le isi itu o lo'o a'afia ai le fa'aulufaleina mai o la'ei a Amerika, o le fa'asa lea e le US o lavalava e feso'ota'i ma le gaosiga o le cotton Xinjiang.E oʻo atu i le 2023, toeititi 61% o kamupani faʻailoga na fai mai latou te le toe faʻaaogaina Saina e fai ma latou faʻatau autu, o se suiga tele pe a faʻatusatusa i le tusa ma le kuata o tagata tali mai aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi.E tusa ma le 80% na fai mai latou te fuafua e faʻatau ni lavalava mai Saina i le isi lua tausaga.

I le tulaga o oloa faaulufale mai, o oloa faaulufale mai a Amerika mai Saina na pa'u i le 23% i le kuata lona lua.O Saina o le kamupani pito sili ona tele o lavalava i le lalolagi, ma e ui lava na manuia Vietnam mai le faʻatauvaʻa a Sino-US, ae o le faʻatau atu a Vietnam i le Iunaite Setete ua matua paʻu i le 29% pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.

E le gata i lea, o oloa faaulufale mai a Amerika mai Saina o loʻo paʻu pea i lalo i le 30% pe a faʻatusatusa i tulaga i le lima tausaga talu ai, o se vaega ona o le faʻaitiitia o faʻafitauli ua faʻagesegese ai le faʻatupulaia o tau o iunite.I le faatusatusaga, o oloa faaulufale mai i Vietnam ma Initia na siitia i le 18%, Bangladesh e 26% ma Cambodia e 40%.

Ua lagona e le tele o atunuu Asia le mamafa

I le taimi nei, o Viatename o le lona lua sili ona tele sapalai lavalava pe a uma Saina, sosoo ai ma Bangladesh, Initia, Cambodia ma Initonesia.E pei ona faʻaalia i le tulaga o loʻo i ai nei, o loʻo feagai foi nei atunuʻu ma faʻafitauli faigata faifaipea i le vaega o le saunia-e-ofu.

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai i le kuata lona lua o lenei tausaga, na paʻu i lalo le 33% o laʻei a Amerika mai Bangladesh, ma o oloa mai Initia na paʻu i le 30%.I le taimi lava e tasi, o oloa faaulufale mai i Initonesia ma Cambodia na paʻu i le 40% ma le 32% i le faasologa.O oloa fa'aulufale mai i Mekisiko na lagolagoina e le lata mai i fafo ma pa'u i le na o le 12%.Ae ui i lea, o oloa faaulufale mai i lalo o le Central American Free Trade Agreement na paʻu i le 23%.

24 (1)

O le Iunaite Setete o Bangladesh lona lua pito sili ona tele e auina atu i fafo lavalava ua saunia.E tusa ai ma faʻamaumauga a le OTEXA, na maua e Bangladesh le $ 4.09 piliona mai le faʻatau atu o lavalava ua saunia i le Iunaite Setete i le va o Ianuari ma Me 2022. Ae ui i lea, i le vaitaimi lava lea e tasi i lenei tausaga, na pa'ū le tupe maua i le $ 3.3 piliona.

E faʻapea foʻi, faʻamatalaga mai Initia e leaga foi.O oloa auina atu i fafo a Initia i le Iunaite Setete na paʻu i le 11.36% mai le US $ 4.78 piliona ia Ianuari-Iuni 2022 i le US $ 4.23 piliona ia Ianuari-Iuni 2023.


Taimi meli: Sep-21-2023

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.