Nā Kūlana a me nā ʻano o ka nānā ʻana i ka palu niho o nā keiki

He palupalu ka mucosa waha a me ka ʻāʻī o nā keiki.ʻO ka hoʻohana ʻana i ka pulupulu niho o nā keiki ʻaʻole hiki ke loaʻa ka hopena hoʻomaʻemaʻe maikaʻi, akā hiki ke hōʻeha i ka ʻili o nā keiki a me nā ʻiʻo palupalu waha.He aha nā kūlana nānā a me nā ala no nā pulupulu niho o nā keiki?

1708479891353

Nānā Pahu niho o nā keiki

1. Nānā hiʻona

2.Safety pono a me ka nānā 'ana

3. Nānā kikoʻī a me ka nui

4. Nānā ikaika o ka pūʻolo lauoho

5. Nānā hana kino

6. Ka nānā ʻana i ke one

7. ʻoki ʻoki

8. Nānā maikaʻi o ke ʻano

  1. Nānā hiʻona

- Ho'āʻo Decolorization: E hoʻohana i ka pulupulu absorbent i hoʻopiha piha ʻia i ka 65% ethanol, a holoi i ke poʻo o ka pulupulu, ka lima o ka pulupulu, nā bristles, a me nā mea komo i 100 mau manawa me ka ikaika i hope a i waho, a nānā pono inā he kala ma ka pulupulu.

-E nānā i ka ʻike inā he maʻemaʻe a ʻaʻohe lepo nā ʻāpana a me nā mea pono a pau o ka pulupulu niho, a e hoʻohana i kou ʻala e hoʻoholo ai inā he ʻala.

 -E nānā i ka ʻike inā ua hoʻopili ʻia ka huahana, inā ua nahā ka pūʻolo, inā maʻemaʻe a maʻemaʻe paha ka loko a me waho o ka pūʻolo, a inā ʻaʻohe lepo.

 -E kūpono ka nānā ʻana i nā huahana kūʻai inā ʻaʻole hiki ke hoʻopā pololei ʻia nā bristles e nā lima.

2 Nā koi palekana a me nā nānā

 - E nānā maka i ke poʻo o ka pulumu niho, nā ʻāpana like ʻole o ka pūlima, a me nā mea pono ma lalo o ke kukui maoli a i ʻole 40W kukui mai kahi mamao o 300mm mai ka huahana, a nānā ma ka lima.ʻO ke ʻano o ke poʻo o ka pulupulu niho, nā ʻāpana like ʻole o ka pūlima, a me nā ʻāpana hoʻonaninani e maʻalahi (koe wale nā ​​hana kūikawā), me ka ʻole o nā kihi ʻoi a i ʻole nā ​​​​burrs, a ʻaʻole pono ko lākou ʻano e hōʻeha i ke kino o ke kanaka.

 - E nānā maka a ma ka lima inā hiki ke wehe ʻia ke poʻo pulupulu niho.ʻAʻole pono e wehe ʻia ke poʻo pulupulu niho.

 - Nā mea pōʻino: ʻAʻole ʻoi aku ka nui o nā mea hoʻoheheʻe o ka antimony soluble, arsenic, barium, cadmium, chromium, lead, mercury, selenium a i ʻole nā ​​mea hoʻoheheʻe i haku ʻia o kēia mau mea i loko o ka huahana.

3 Nānā kikoʻī a me ka nui

 Ana ʻia nā kikoʻī a me nā ana me ka vernier caliper me ka haʻahaʻa haʻahaʻa haʻahaʻa haʻahaʻa o 0.02mm, kahi micrometer o waho o 0.01mm, a me kahi lula 0.5mm.

4 Nānā ikaika o ka pūʻolo lauoho

 -E nānā i ka ʻike inā ʻike maopopo ʻia ka hoʻohālikelike ʻana i ka ikaika bristle a me ke anawaena uea nominal ma ka ʻeke huahana.

 ʻO ka hoʻohālikelike ikaika o nā pūʻolo bristle he bristle palupalu, ʻo ia hoʻi, ʻo ka ikaika piʻo o nā puʻupuʻu toothbrush bristle ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o 6N a i ʻole ka liʻiliʻi o ke anawaena uea inoa (ϕ) ma mua o 0.18mm.

1708479891368

5 Nānā hana kino

 Pono nā waiwai kino i nā koi ma ka papa ma lalo nei.

1708480326427

6.Ka nānā ʻana i ke one

 - Pono ke one o ka piko o ka toothbrush bristle monofilament no ka wehe ʻana i nā kihi ʻoi a ʻaʻole pono nā ʻū.

 -E lawe i ʻekolu puʻupuʻu pulupulu niho palahalaha ma ka ʻili o ka bristle, a laila e wehe i kēia mau pūʻolo lauoho ʻekolu, e hoʻopaʻa iā lākou ma ka pepa, a nānā me kahi microscope ʻoi aku ma mua o 30 mau manawa.ʻOi aku ka nui o ka hala o ka outline luna o ka filament hoʻokahi o ka pulupulu niho palahalaha ma mua o 70%;

No nā pulupulu niho bristle kiʻi kūikawā, e lawe i hoʻokahi pūʻolo o kēlā me kēia o nā pūʻolo bristle kiʻekiʻe, waena a haʻahaʻa.Wehe i kēia mau pūʻolo bristle ʻekolu, e hoʻopaʻa iā lākou ma ka pepa, a e nānā i ka ʻaoʻao o luna o ka bristle monofilament o ka pulupulu niho bristle kūikawā me kahi microscope ʻoi aku ma mua o 30 mau manawa.Pono e ʻoi aku ka nui o ka hala ma mua o 50%.

7 Nānā ʻoki

 - Pono e wehewehe pono ʻia ka pae makahiki kūpono ma ka pūʻolo kūʻai huahana.

 -ʻO ka wikiwiki o ka pilina o nā ʻāpana ʻoki hiki ʻole ke wehe ʻia e ʻoi aku ka nui ma mua a i ʻole like me 70N.

 -ʻO nā'āpana hoʻonani hiki ke hoʻopauʻia o ka huahana e kūpono i nā koi.

8 Nānā maikaʻi o ke ʻano

 Nānā ʻike maka ma kahi mamao o 300mm mai ka huahana ma lalo o ke kukui maoli a i ʻole 40W kukui, a me ka hoʻohālikelike ʻana i nā hemahema o ka huʻihuʻi i loko o ka palaki me kahi palapala lepo maʻamau.


Ka manawa hoʻouna: Feb-21-2024

Noi i ka hoike laana

E waiho i kāu palapala noi no ka loaʻa ʻana o kahi hōʻike.