E tatau ona va'ai fefa'ataua'iga i fafo!Su'esu'ega o Maketi Fefa'ataua'iga e 10 Sili ona Avanoa i Fafo i le Lalolagi

E fia iloa po'o fea le atunu'u o lo'o i ai oloa sili ona lelei?E te fia iloa po'o fea le atunu'u e mana'omia tele?O le asō, o le a ou faʻatauina le sefulu o maketi tau fefaʻatauaʻiga mai fafo i le lalolagi, ma le faʻamoemoe e tuʻuina atu se faʻamatalaga mo au gaioiga tau fefaʻatauaʻiga i fafo.

shr

Luga1: Chile

O Chile o lo'o i totonu o le tulaga ogatotonu o le atina'e ma e fa'amoemoe e avea ma atunu'u muamua atia'e i Amerika i Saute i le 2019. O lo'o fa'ameamea le tamaoaiga o le atunu'u, o lo'o la'u maina, vaomatua, faigafaiva ma fa'ato'aga.O le tamaoaiga o Chile e faʻalagolago tele i fefaʻatauaiga i fafo.O le aofa'i o oloa auina atu i fafo e tusa ma le 30% o le GDP.Fa'atino se faiga fa'avae tau fefa'ataua'iga ma se fua fa'atatau maualalo (o le fua fa'atatau o tau talu mai le 2003 e 6%).I le taimi nei, o loʻo i ai fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga ma sili atu i le 170 atunuu ma itulagi i le lalolagi.

Top2: Kolomupia

Kolomupia o loʻo tulaʻi mai e avea o se nofoaga faʻapipiʻi faatosina.O le si'itia o le saogalemu ua fa'aitiitia ai le faoa faamalosi i le 90 pasene ma le fasioti tagata i le 46 pasene i le sefulu tausaga ua tuana'i, ma mafua ai le fa'aluaina o oloa fa'ale-lotoifale a le tagata ta'itasi talu mai le 2002. Ua fa'aleleia uma e ofisa fa'atatau e tolu le aitalafu a le malo o Kolomupia i le tulaga fa'afaigaluega i lenei tausaga.

Kolomupia e mauoa i suauu, koale ma kesi faalenatura faasao.Aofa'i tupe fa'afaigaluega mai fafo i le 2010 na o'o atu i le 6.8 piliona tala Amerika, o le Iunaite Setete o lana paaga autu.

HSBC Global Asset Management o loʻo faʻamaonia i Bancolombia SA, le faletupe tumaoti sili ona tele a le atunuʻu.Ua tu'uina atu e le faletupe se tupe maua e sili atu i le 19% i totonu o le valu tausaga talu ai.

Top3: Initonesia

O le atunuu, lea e lona fa le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi i le lalolagi, ua sili atu ona lelei le faʻafitauli tau tupe o le lalolagi nai lo le tele, faʻafetai i le tele o maketi i totonu o le atunuʻu.Ina ua maeʻa ona faʻatupulaia i le 4.5% i le 2009, na toe faʻaleleia le tuputupu aʻe i le sili atu i le 6% i le tausaga talu ai ma e faʻamoemoe e tumau i lea tulaga mo tausaga a sau.O le tausaga na tea nei, na siitia ai le tulaga o aitalafu a le atunuu i lalo ifo o le tulaga o tupe teu faafaigaluega.

E ui i le maualalo o le tau o tagata faigaluega i Initonesia i le itulagi o Asia ma le Pasefika ma le naunautaiga o le malo e avea le atunuu ma fale gaosi oloa, o loʻo tumau pea le faʻafitauli.

O nisi o pule o tupe latou te iloa e sili ona teu tupe i maketi i totonu o le lotoifale e ala i lala i totonu o kamupani eseese.O Andy Brown, o se pule o tupe teufaafaigaluega i le Aberdeen Asset Management i Peretania, e ana se siteki i le PTA straInternational, o se kamupani ta'avale e pulea e le Jardine Matheson Group a Hong Kong.

zgrf

Top4: Vietnam

Mo le 20 tausaga, o Vietnam o se tasi o tamaoaiga sili ona televave i le lalolagi.E tusa ai ma le Faletupe o le Lalolagi, o le a oʻo i le 6% le tamaoaiga o Vietnam i lenei tausaga ma le 7.2% i le 2013. Ona o le latalata i Saina, o nisi o au suʻesuʻe e talitonu e ono avea Vietnam ma nofoaga fou o gaosiga.

Ae o Vietnam, o se atunuu faʻaagafesootai, e leʻi avea ma sui o le Faalapotopotoga o Fefaʻatauaʻiga a le Lalolagi seia oʻo i le 2007. O le mea moni, o le teufaafaigaluegaina i Vietnam o se faiga faʻalavelave tele, o le tala lea a Brown.

I le vaai a tagata ulavavale, o le aofia ai o Vietnam i le Six Kingdoms of Civet e leai se mea e sili atu nai lo le tuufaatasia o le acronym.Ole fa'aputugatupe a le HSBC o lo'o iai le fa'atatau o aseta fa'atatau ile 1.5% ile atunu'u.

Top5: Aikupito

O gaoioiga fouvale na taofia ai le tuputupu ae o le tamaoaiga o Aikupito.O loʻo faʻamoemoe le Faletupe a le Lalolagi e tupu Aikupito i le na o le 1 pasene i lenei tausaga, faʻatusatusa i le 5.2 pasene i le tausaga talu ai.Ae ui i lea, o loʻo faʻamoemoe le au suʻesuʻe o le tamaoaiga o Aikupito e toe faʻaauau lona tulaga maualuga pe a mautu le tulaga faʻapolokiki.

E tele aseta taua a Aikupito, e aofia ai fa'ato'aga fa'avavevave i gataifale o le Metitirani ma le Sami Ulaula o lo'o feso'ota'i ma le Suez Canal, ma le tele o punaoa faanatura e le'i fa'aaogaina.

O Aikupito e 82 miliona le aofaʻi o tagata ma e laʻititi lava le faʻatulagaina o tausaga, ma le averesi o tausaga e naʻo le 25. National Societe Generale Bank (NSGB), o se iunite a Societe Generale SA, o loʻo faʻatulagaina lelei e faʻamanuiaina mai Aikupito e le o faʻaaogaina i totonu o aiga. , fai mai Aberdeen Asset Management.

Luga6: Take

O Turkey e tuaoi ma Europa i le itu agavale ma le tele o gaosiga malosi i Sasaʻe Tutotonu, le Caspian Sea ma Rusia i le taumatau.O Turkey e tele paipa kesi fa'alenatura tetele ma ose auala taua tele e feso'ota'i ai Europa ma Asia Tutotonu.

Fai mai Phil Poole o le HSBC Global Asset Management, o Turkey o se tamaoaiga malosi e iai sootaga tau fefaʻatauaʻiga ma le Iuni a Europa e aunoa ma le noatia i le sone Euro poʻo le EU.

E tusa ai ma le Faletupe o le Lalolagi, o le a oʻo i le 6.1% le faʻatupulaia o Turkey i lenei tausaga, ma o le a toe paʻu i le 5.3% i le 2013.

Ua va'aia e Poole le kamupani va'alele a le atunu'u o Turk Hava Yollari o se tupe fa'afaigaluega lelei, ae o Brown e fiafia tele i le fa'atauoloa televave BIM Birlesik Magazalar AS ma Anadolu Group, lea e ana le kamupani pia Efes Beer Group.

drhxf

Top7: Aferika i Saute

Ose tamaoaiga fa'a-va'aiga fa'atasi ai ma 'oa e pei o auro ma platinum.O le si'itia o tau o oloa, o le toe fa'aleleia o mana'oga mai pisinisi ta'avale ma vaila'au ma tupe fa'aalu i le taimi o le Ipu a le Lalolagi na fesoasoani e toe fa'aleleia ai le tamaoaiga o Aferika i Saute ina ua mae'a le pa'u o le lalolagi.

Top8: Pasila

O le GDP a Pasila e tulaga muamua i Amerika Latina.I le faaopoopo atu i le tamaoaiga o faatoaga masani, o le gaosiga ma auaunaga alamanuia o loo manuia foi.E i ai se tulaga lelei faanatura i punaoa mata.O Pasila e sili ona maualuga le uamea ma le kopa i le lalolagi.

E le gata i lea, o loʻo faʻateleina foʻi le faʻaagaga o le nickel-manganese bauxite.E le gata i lea, o loʻo faʻatupulaʻia pisinisi e pei o fesoʻotaʻiga ma tupe.O Cardoso, o le sa avea muamua ma taʻitaʻi o le Vaega o Tagata Faigaluega a le Peresetene Pasila, na ia faia se seti o fuafuaga tau atinaʻe tau tamaoaiga ma faataatia le faavae mo le toe faʻafouina o le tamaoaiga.O lenei faiga fa'avae toe fuata'i mulimuli ane Na fa'ataunu'uina e le Peresetene o lo'o iai nei Lula.O lona anotusi autu o le fa'aofiina lea o se faiga fetuutuuna'i fesuiaiga o tupe, toe fuata'iga o tausiga fa'afoma'i ma faiga penisione, ma fa'afaigofie le faiga a le malo.Ae ui i lea, o nisi tagata faitio e talitonu o le manuia po o le toilalo o se toilalo foi.O le tamaoaiga ea i luga o le eleele lafulemu o Amerika i Saute, lea e faavae ai pulega a le malo, tumau?O aʻafiaga i tua atu o avanoa e tele foi, o lea e manaʻomia ai e le aufaipisinisi umi e faʻavae i le maketi Pasila ni neura malolosi ma lava le onosaʻi.

Tulaga9: Initia

O Initia o le malo faatemokalasi sili ona toʻatele i le lalolagi.O nisi o kamupani fa'asalalau fa'alaua'itele ua fa'ateleina fo'i a latou maketi fa'atauga nai lo se isi lava taimi.O le tamaoaiga o Initia ua faʻatupulaia ma le mausali i se fua faatatau faaletausaga o le 6% i nai tausaga ua tuanaʻi.I tua atu o le tamaoaiga o loʻo i ai se malosi maualuga o galuega.E tusa ai ma faʻamaumauga muamua, o kamupani i Sisifo o loʻo faʻateleina ma sili atu ona manaia i Initia faʻauʻu kolisi.O le tasi-kuata o kamupani tetele i le Iunaite Setete o loʻo faʻaaogaina oloa na atiaʻe i Initia.polokalame.O le fale gaosi oloa a Initia, o loʻo i ai foi le malosi i le maketi o le lalolagi, lea e faia ai vailaʻau, ua faʻateleina tupe maua a le tagata lava ia e faʻaaogaina i luga o le faʻatupulaia o fuainumera lua.I le taimi lava e tasi, ua tulaʻi mai le sosaiete Initia o se vaega o vasega ogatotonu o loʻo gauai atu i le fiafia ma le naunau e 'ai.O isi atina'e tetele e pei o auala tele kilomita le umi ma feso'ota'iga lautele lautele.O le alualu i luma o fefa'ataua'iga i fafo o lo'o maua ai se malosi tulitatao mo le atina'eina o le tamaoaiga.O le mea moni, o le tamaoaiga o Initia e iai foʻi vaivaiga e le mafai ona le amanaiaina, e pei o le le lava o atinaʻe, maualuga tupe faʻaalu, ma le maualuga o le faʻalagolago i le malosi ma meafaitino.Suiga i amioga faʻaagafesootai ma amioga mama i faiga faʻapolokiki ma le vevesi i Kashmir e ono faʻatupuina faʻalavelave tau tamaoaiga. 

Top 10: Rusia

O le tamaoaiga o Rusia, lea na sao mai le faʻafitauli tau tupe i tausaga talu ai nei, e pei o se phoenix mai le lefulefu i le lalolagi talu ai nei.O le taunuu mai o le Peresetene Rusia o Dmitry Medvedev i Sanya Phoenix International Airport na fa'amauina o se togi fa'afaigaluega e le fa'alapotopotoga o su'esu'ega fa'aletupe ta'uta'ua - Standard & Poor's i le fa'ailoga aitalafu.O le fa'aogaina ma le gaosiga o nei laina toto fa'apisinisi tetele e pulea le tasi-lima o le gaosiga o le atunu'u i aso nei.E le gata i lea, o Rusia o le gaosiga sili ona tele o palladium, platinum ma titanium.E tutusa ma le tulaga i Pasila, o le sili ona taufaamatau i le tamaoaiga o Rusia o loʻo natia foi i faiga faʻapolokiki.E ui lava ua matua faateleina le tau o le tamaoaiga o le atunuu ma ua matua faateleina foi tupe maua a le atunuu, o le taulimaina e pulega a le malo o le mataupu a le kamupani suauu Yukes ua atagia ai le O le iʻuga o le leai o se faatemokalasi ua avea ma mea oona o tupe teufaafaigaluega umi, lea e tutusa lelei. i se pelu le vaaia o Damocles.E ui o Rusia e tele ma tamaoaiga i le malosi, ae afai e le o iai ni suiga talafeagai mo le faʻaitiitia o faiga piʻopiʻo, o le a le mafai e le malo ona nofo i tua ma malolo i le feagai ai ma atinaʻe i le lumanaʻi.Afai e le faamalieina Rusia i se taimi umi e ala i le avea o se fale kesi mo le tamaoaiga o le lalolagi, e tatau ona tuuto atu i se faiga faʻaonaponei e faʻateleina ai le gaosiga.E tatau i tagata teufaafaigaluega ona gauai faapitoa i suiga o faiga faavae tau tamaoaiga o loʻo i ai nei, o se isi mea taua e aʻafia ai maketi tau tupe a Rusia e faʻaopoopo i tau o meafaitino.

csedw


Taimi meli: Aukuso-17-2022

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.