O faʻamatalaga lata mai e uiga i tulafono fou o fefaʻatauaʻiga i fafo ia Tesema, o le tele o atunuʻu ua faʻafouina a latou tulafono faʻaulufale mai ma faʻatau atu oloa

Ia Tesema 2023, o le a faʻamalosia tulafono fou o fefaʻatauaiga i fafo i Initonesia, Amerika, Kanata, Peretania ma isi atunuʻu, e aofia ai laisene faʻaulufale mai ma auina atu i fafo, faʻasaina fefaʻatauaʻiga, faʻatapulaʻaina fefaʻatauaʻiga, suʻesuʻega faʻalua faʻasese ma isi vaega.

Tulafono faatonutonu fou mo fefaatauaiga i fafo

#tulafono fou

Tulafono fou o fefa'ataua'iga i fafo ia Tesema

1. o lo'u atunu'u o lo'o iai le suau'u mata'utia, eleele e le masani ai, uamea, masima masima, ma le kopa fa'atosina o lo'o aofia i totonu o le fa'amaumauga o lipoti o oloa fa'aulufale mai ma fafo.
2. O le lisi pa'epa'e fa'aulufale mai e-commerce a Initonesia e toe iloilo i le ta'i ono masina
3. Ua tu'uina atu e Initonesia lafoga fa'aopoopo mai fafo i uila, uati ma mea teuteu
4. Ua fa'atagaina e Bangladesh le fa'aulufaleina mai o pateta
5. Laos mana'omia kamupani faaulufale mai ma auina atu i fafo e lesitala
6. Ua fuafua Cambodia e fa'asa le fa'aulufaleina mai o masini eletise malosi
7. Na faalauiloa e le Iunaite SeteteHR6105-2023 Tu'ufa'atasi o Mea'ai e le o'ona
8. Fa'asa e Kanata telefonipoto a le malo mai le fa'aogaina o WeChat
9. Ua fa'alauiloa e Peretania le 40 piliona o fesoasoani fa'apitoa mo le gaosiga o oloa
10. Ua fa'alauiloa e Peretania le su'esu'ega e tetee atu i le lafoa'iina o masini eli a Saina
11. Isaraelu fa'afouinaATA Carnettulafono fa'atinoga
12. O le vaega lona lua a Thailand o faʻamalosiaga taʻavale eletise o le a faʻamalosia i le tausaga a sau
13. O le a fa'atinoina e Hanikeri se faiga fa'amalosia e toe fa'aaogaina e amata i le tausaga a sau
14. O le a fa'asa e Ausetalia le fa'aulufaleina mai ma le gaosiga o mea laiti ea malulu ma fa'aoso i luga atu o le 750GWP.
15. Botswana o le a manaʻomia le SCSR/SIIR/COC tusipasi mai Tesema 1

felauaiga

1. O lo'u atunuu suau'u mama, eleele seasea, uamea u'amea, potassium masima, ma copper concentrate o loʻo aofia i totonu o faʻamaumauga o lipoti o oloa faʻaulufale mai ma auina atu i fafo.

Talu ai nei, na toe teuteu ai e le Matagaluega o Pisinisi le "Statistical Investigation System for Importing Reporting of Bulk Agricultural Products" lea o le a faatino i le 2021 ma suia ai lona igoa i le "Statistical Investigation System for Import and Export Reporting of Bulk Products".O le a fa'aauau pea le fa'atinoina o lipoti mai fafo mo oloa e 14 e pei o le soya ma le rapeseed.I luga o le faavae o le faiga, suauu mama, uʻamea uʻamea, copper concentrate, ma potash fertilizer o le a aofia i le "Catalogue of Energy Resources Products Subject to Import Reporting", ma o eleele e le masani ai o le a aofia i le "Catalogue of Energy Resources Products Fa'atatau i Lipoti e auina atu i fafo".

2. Initonesia's e-commerce import whitelist e toe iloilo i le ta'i ono masina

O le malo o Initonesia talu ai nei na aofia ai vaega e fa o oloa, e aofia ai tusi, ata tifaga, musika ma polokalama, i le e-commerce import whitelist, o lona uiga o oloa ua taua i luga e mafai ona fefaʻatauaʻi i luga o tuaoi e ala i faʻasalalauga e-commerce e tusa lava pe o le tau e itiiti ifo i le US$100.Faaalia e le Minisita o Fefaatauaiga a Initonesia, e ui ina ua mae‘a ona faamautu ituaiga o oloa o loo i luga o le lisi papae, ae o le a toe iloilo e le Malo le lisi papae i le tai ono masina.E le gata i le faia o se lisi pa’epa’e, ae ua fa’amanino fo’i e le malo e fa’apea, o le faitau afe o oloa sa mafai ona fa’atau sa’o i tua atu o le atunu’u, e tatau ona mulimuli ane i lalo o le vaavaaiga a le Ofisa o Tiute, ma o le a fa’amatu’u ese e le malo le masina e fai ma suiga.

3. Initonesia fa'aopoopo lafoga fa'aulufale mai i luga o uila, uati ma mea teuteu

Ua fa'amutaina e Initonesia ni lafoga fa'aopoopo e fa'aulufale mai i vaega e fa o oloa e ala i le Tulafono Fa'atonutonu Numera 96/2023 a le Matagaluega o Tupe i Tulafono Fa'atonu a le Ofisa o Tiute, Lafoga ma Lafoga mo le Fa'aulufale mai ma le Lafoa'iina o Oloa.Kosmetics, uila vilivae, uati ma oloa u'amea ua noatia i isi tau fa'aulufale mai mai Oketopa 17, 2023. O tau fou i luga o cosmetics e 10% i le 15%;tau fou i uila e 25% i le 40%;tau fou i luga o uati e 10%;ma tau fou i oloa uamea e mafai ona oo atu i le 20%.
O tulafono fou foi e manaʻomia ai kamupani e-pisinisi ma kamupani i luga o le initaneti e fefaʻasoaaʻi faʻamatalaga o oloa mai fafo ma le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute, e aofia ai igoa o kamupani ma tagata faʻatau, faʻapea foʻi ma vaega, faʻamatalaga ma le aofaʻi o oloa mai fafo.
O tau fou nei ua faaopoopo atu i le tulafono o le tau a le Matagaluega o Fefaatauaiga i le afa muamua o le tausaga, ina ua oo atu i le 30% le lafoga o oloa mai fafo sa tuuina atu i vaega e tolu o oloa: seevae, ie ma ato lima.

4.Bangladesh faatagaina pateta faaulufale mai

O se faamatalaga na tuuina mai e le Matagaluega o Pisinisi a Bangladesh i le aso 30 o Oketopa na taua ai e faapea o le malo o Bangladesh na filifili e faataga le au faaulufaleina mai o pateta mai fafo e siitia ai le sapalai o maketi i totonu o le atunuu ma o se faiga taua e faaitiitia ai le tau o fualaau faisua tetele i totonu o le atunuu.I le taimi nei, o loʻo talosagaina e le Matagaluega o Pisinisi a Bangladesh manaʻoga mai tagata faʻaulufale mai, ma o le a tuʻuina atu laisene pateta e faʻaulufale mai i fafo e talosaga i se taimi vave.

5. Laos mana'omia kamupani faaulufale mai ma auina atu i fafo e lesitala i le Matagaluega o Alamanuia ma Fefa'atauaiga

I nai aso ua mavae, na saunoa ai le Minisita o Alamanuia ma Fefaatauaiga a Lao Malethong Konmasi, o le vaega muamua o le lesitalaina o kamupani faaulufale mai ma auina atu i fafo, o le a amata mai i kamupani o lo o faaulufale mai taumafa, ma o le a mulimuli ane faalautele atu i oloa e maualuga lona tau e pei o minerale, eletise, vaega. ma vaega, masini faaeletonika, ma masini eletise.O oloa faaulufale mai ma oloa auina atu i fafo o le a faalauteleina e aofia uma ai oloa i le lumanai.Amata mai ia Ianuari 1, 2024, kamupani e leʻi resitalaina e avea ma tagata faʻaulufale mai ma faʻatau atu i fafo ma le Matagaluega o Alamanuia ma Fefaʻatauaʻiga a Lao e le faʻatagaina ona faʻaalia oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo i le tiute.Afai e maua e le aufaigaluega e asiasia oloa o lo o iai ni kamupani e lei resitalaina o lo o faaulufale mai ma auina atu oloa, o le a latou faia ni faiga e tusa ai ma tulafono o asiasiga tau fefaatauaiga., ma o le a faʻatinoina faʻatasi ma le taofia o fefaʻatauaiga tau tupe ma sala tupe na tuʻuina atu e le Faletupe Tutotonu o Laos.

6. Ua fuafua Cambodia e fa'asa le fa'aulufaleina mai o masini eletise malosi e pulea lelei ai le fa'aaogaina o le malosi

E tusa ai ma le aufaasālalau a Cambodia, talu ai nei, na fai mai ai le Minisita o Mines and Energy Gaurathana e faapea o Cambodia o loʻo fuafua e faʻasaina le faʻaulufaleina mai o mea eletise eletise.Na fa’ailoa e Gauradhana o le fa’amoemoe o le fa’asa o le fa’aulufaleina mai o nei masini eletise ina ia fa’atonutonu lelei ai le taumafaina o le malosi.

7. Na faalauiloa e le Iunaite SeteteHR6105-2023 Tu'ufa'atasi o Mea'ai Tulaga e le o'ona

Na fa'atulafonoina e le US Congress HR 6105-2023 Toxic-Free Food Packaging Act (Tulafono Fautuaina), lea e fa'asa ai mea e lima e manatu e le saogalemu mo le fa'afeso'ota'i ma mea'ai.O le tulafono taufaaofi o le a toe teuteu le vaega 409 o le Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (21 USC 348).E tatau ona fa'aaogaina i totonu ole 2 tausaga mai le aso na fa'asalalauina ai lenei Tulafono.

8. Ua faasaina e Kanata telefonipoto a le malo mai le faaaogaina o WeChat

Ua faalauiloa aloaia e Kanata le faasaina o le faaaogaina o WeChat ma le Kaspersky suite of apps i luga o masini feaveaʻi a le malo, ma taʻua ai lamatiaga saogalemu.
Na fai mai le malo o Kanata ua filifili e aveese WeChat ma le Kaspersky suite o polokalama mai masini feaveaʻi a le malo ona o loʻo i ai ni lamatiaga le taliaina i le le faalauaiteleina ma le saogalemu, ma o le a taofia foi le sau i le lumanai o polokalama.

9. Ua fa'alauiloa e Peretania le 40 piliona "Advanced Manufacturing" fesoasoani e fa'alautele ai le atina'e o fale gaosi oloa.

I le aso 26 o Novema, na faʻasalalau ai e le malo o Peretania le "Fuafuaga Faʻapitoa Faʻapitoa", o loʻo fuafua e teu faʻafaigaluega le 4.5 piliona pauna (tusa ma le RMB 40.536 piliona) e faʻalautele atili ai le atinaʻeina o pisinisi gaosi oloa e pei o taavale, eletise eletise, ma le vateatea, ma faʻateleina avanoa faigaluega.

10. Fa'alauiloa e Peretania le su'esu'ega e tetee atu i le lafoa'iina o su'esu'ega a Saina

I le aso 15 o Novema, 2023, na tuʻuina atu ai e le British Trade Remedy Agency se faʻasalalauga e faʻapea, i luga o le talosaga a le kamupani Peretania o JCB Heavy Products Ltd., o le a amataina ai suʻesuʻega e tetee atu i le lafoaʻiina ma le faʻafeagai i suʻesuʻega (Certain Excavators) e afua mai i Saina.O le vaitaimi o su'esu'ega o lenei mataupu e amata mai ia Iulai 1, 2022 e o'o ia Iuni 30, 2023, ma o le taimi o su'esu'ega fa'aleagaina e mai ia Iulai 1, 2019 ia Iuni 30, 2023. O le tulafono fa'ale-aganu'u a Peretania o le oloa o lo'o aofia ai o le 8429521000.

11. Isaraelu fa'afougaATA Carnettulafono fa'atinoga

Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le Tiute a Isaraelu le faiga faʻavae lata mai i luga o le vaavaaiga o le kiliaina o tiute i lalo o tulaga taua.I totonu oi latou, o faiga faʻavae talafeagai ma tulafono faatonutonu e aofia ai le faʻaaogaina o ATA carnets o loʻo faʻaalia ai ina ia mafai ona foia faigata o loʻo feagai ma tagata ATA carnet i le toe faʻafoʻiina o oloa i lalo o tulaga o taua, ua malilie le Tiute a Isaraelu e faʻatapulaaina oloa i le taimi nei i Isaraelu. ma fa'ataga se'ia o'o ia Oketopa 8, 2023. O le taimi e toe alu ai mo kaneti ATA mai fafo i le va o Novema 30, 2023 ma Novema 30, 2023 o le a fa'aopoopoina i le 3 masina.

12.Thailand's vaega lona lua o faʻamalosiaga taʻavale eletise o le a faʻamalosia i le tausaga a sau ma tumau mo le 4 tausaga

Talu ai nei, na faʻamaonia ai e le Komiti Faʻatonu Faʻavae Taʻavale Eletise a Thailand (BOARD EV) le vaega lona lua o le faiga faʻavae lagolago mo taʻavale eletise (EV3.5) ma tuʻuina atu i tagata faʻatau taʻavale eletise ni fesoasoani e oʻo atu i le 100,000 baht i le taʻavale mo se vaitaimi e 4 tausaga (2024-2027). ).Mo le EV3.5, o le a tuʻuina atu e le setete fesoasoani mo taavale pasese eletise, pikiapu eletise ma uila afi e faʻavae i luga o le ituaiga taʻavale ma le malosi o le maa.

13. O Hanikeri o le a fa'atinoina se faiga fa'amalosia toe fa'aaogaina e amata i le tausaga a sau

O le upega tafaʻilagi aloaia a le Hungarian Ministry of Energy talu ai nei na lipotia mai ai o le a faʻatulafonoina le toe faʻaaogaina o faiga mai ia Ianuari 1, 2024, ina ia oʻo atu i le 90% le toe faʻaaogaina o fagu PET i nai tausaga o lumanaʻi.Ina ia faʻalauteleina le tamaoaiga faʻasalalau a Hanikeri i se taimi vave e mafai ai ma ausia manaʻoga a le EU, ua faʻatulagaina e Hanikeri se faiga fou faʻalauteleina o le gaosiga o tiute, lea e manaʻomia ai le au gaosi oloa e sili atu le totogi e taulimaina ai otaota e maua mai i le gaosiga ma le faʻaogaina oa latou oloa.Mai le amataga o le 2024, o Hanikeri o le a faʻatulafonoina foi pili toe faʻaaogaina.

14.Australia o le a faʻasaina le faʻaulufaleina mai ma le gaosiga o mea laiti ea malulu ma emissions luga ole 750GWP

Mai ia Iulai 1, 2024, o le a faasaina e Ausetalia le faaulufaleina mai ma le gaosia o mea laiti ea malulu e faaaoga ai pusaaisa ma le malosi o le mafanafana o le lalolagi (GWP) e sili atu i le 750. O oloa o loʻo aofia i le faʻasaina: Meafaigaluega ua mamanuina e faʻaoga ai pusaaisa e sili atu i le 750 GWP, tusa lava pe o meafaigaluega e faaulufale mai e aunoa ma le pusaaisa;Meafaigaluega fe'avea'i, fa'amalama ma vaeluagalemu ea fa'atasi ma le fa'aaisa e le sili atu i le 2.6 kilokalama mo le fa'amafanafana po'o le fa'avevela;Meafaigaluega e faaulufale mai i lalo o se laisene, ma masini faaulufale mai i ni vaega laiti i lalo o se laisene tuusaunoaga.

15. Botswana o le a manaʻomiaSCSR/SIIR/COC tusipasimai Tesema 1
 
Na faasilasila talu ai nei e Botswana o le a toe faʻaigoaina le poloketi faʻamaonia mai le "Standards Imports Inspection Regulations (SIIR)" i le "Standard (Compulsory Standard) Regulation (SCSR) ia Tesema 2023. Faʻaaogaina i le 1st.


Taimi meli: Tes-14-2023

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.