Luftfukterproduktstandard IEC60335-2-98 oppdatert!

Eksportkontroll av luftfuktere krever relevant inspeksjon og testing i henhold til internasjonal standardIEC 60335-2-98.I desember 2023 publiserte International Electrotechnical Commission den 3. utgaven av IEC 60335-2-98, Safety of household and similar electrical appliances Part 2: Special requirements for humidifiers.

Den nylig utgitte tredje utgaven av IEC 60335-2-98:2023 bør brukes sammen med den sjette utgaven av IEC 60335-1:2020.

Luftfukter

Endringer til luftfukterinspeksjonsstandarderer som følger:

1.Det er avklart at likestrømsforsyningsapparater og batteridrevne apparater er innenfor anvendelsesområdet for denne standarden.

2.Oppdaterte normative referansedokumenter og relaterte tekster.
3. Følgende krav er lagt til instruksjonene:
For luftfuktere formet eller dekorert som leker, bør instruksjonene inneholde:
Dette er ikke et leketøy.Dette er et elektrisk apparat og må betjenes og vedlikeholdes av en voksen.I tillegg til vannet som skal fordampes, skal det kun brukes ytterligere væsker som er anbefalt av produsenten for rengjøring eller duft.
For fastmonterte apparater beregnet for installering over 850 mm over bakken ved normal bruk, bør instruksjonene inneholde:
Monter dette produktet mer enn 850 mm fra gulvet.

4.Introduserte bruken av testprober Probe 18 og Probe 19 i beskyttelse mot elektrisk støt og beskyttelse av bevegelige deler.

5.Tillagte testmetoder og krav til temperaturøkning for eksterne tilgjengelige overflater på apparater.

6.For luftfuktere som er formet eller dekorert som leker, legg tilfalltestkrav til funksjonelle deler.

7. Lagt tilkrav til størrelse og spesifikasjoner av dreneringshullsatt opp for å overholde standardkrav.Hvis de ikke oppfyller kravene, vil de bli ansett som blokkert.

8.Tydelige krav til fjernbetjening av luftfuktere.

9. Luftfuktere som oppfyller de relevante kravene i standarden kan formes eller dekoreres som leker (se CL22.44, CL22.105).

10. For luftfuktere som er formet eller dekorert som leker, sørg for at knappebatteriene eller R1-batteriene ikke kan berøres uten verktøy.

Merknader om inspeksjon og testing av luftfukter:

Standardoppdateringen introduserer bruken av testprober Probe 18 og Probe 19 i anti-sjokkbeskyttelse og beskyttelse av bevegelige deler som nevnt i punkt 4 ovenfor.Testprobe 18 simulerer barn i alderen 36 måneder til 14 år, og testprobe 19 er Simulerer barn under 36 måneder.Dette vil direkte påvirke design og produksjon av produktstruktur.Produsenter bør vurdere innholdet i denne standardoppdateringen så tidlig som mulig i produktdesign- og utviklingsfasen og forberede seg på forhånd for å svare på markedskrav.

Sonde 18
Sonde 19

Innleggstid: 14. mars 2024

Be om en prøverapport

Legg igjen søknaden din for å motta en rapport.