Zimbabwe CBCA tusipasi

I le avea ai ma se atunuʻu i Aferika, o fefaʻatauaʻiga faʻaulufale mai ma faʻatau atu a Zimbabwe e taua tele i le tamaoaiga o le atunuʻu.

1

O nisi nei o mea taua e uiga i le fa'aulufale mai ma fefa'ataua'iga a Zimbabwe:

Fa'aulufale mai:

• O oloa fa'aulufale mai a Zimbabwe e aofia ai masini ma mea faigaluega, oloa gaosi oloa, vaila'au vaila'au, suauu, ta'avale, vaila'au ma oloa fa'atau i aso uma.Talu ai e vaivai le fale gaosi oloa i totonu o le atunuʻu, o le tele o mea faʻavae ma oloa faʻatekonolosi e faʻalagolago tele i oloa mai fafo.
• O lu'itau o lo'o feagai ma fefa'ataua'iga mai fafo e aofia ai tulaga e pei ole utiuti o fesuiaiga o tupe mai fafo, faiga fa'avae o tau, ma fa'asalaga fa'ava-o-malo.Talu ai ona o Zimbabwe ua oʻo i le ogaoga o le tau o le tau ma le faʻaititia o tupe, sa i ai faigata tele i le totogiina o tuaoi ma fefaʻatauaiga mai fafo.
• Faiga fa'aulufale mai ma faiga lafoga: Ua fa'atinoina e Zimbabwe se fa'asologa o tau ma faiga fa'avae lafoga e puipuia ai pisinisi fa'apitonu'u ma fa'ateleina tupe maua.O oloa fa'aulufale mai e fa'atatau i se pasene patino o tiute fa'ale-aganu'u ma lafoga fa'aopoopo, ma e fesuisuia'i fua o lafoga e fa'atatau i vaega o oloa ma faiga fa'avae a le malo.

auina atu i fafo:

• O oloa auina atu i fafo a Zimbabwe e aofia ai tapaa, auro, ferroalloys, platinum group metals (e pei o le platinum, palladium), taimane, mea tau faatoaga (e pei o le cotton, sana, soya) ma oloa lafumanu.
• Ona o le tele o ana punaoa faanatura, o oloa maina e maua ai le tele o saa i oloa auina atu i fafo.Peita'i, o fa'ato'aga ose vaega tāua fo'i e auina atu i fafo, e ui e fesuisuia'i le fa'atinoga ona o tulaga o le tau ma faiga fa'avae.
• I tausaga talu ai nei, na taumafai ai le malo o Zimbabwe e faʻaleleia le atinaʻeina o le tamaoaiga e ala i le faʻateleina o le tau faʻaopoopo o oloa faʻatau atu ma faʻalauteleina le fausaga o le auina atu i fafo.Mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i faʻataʻitaʻiga faʻamaonia e faʻamautinoa ai o loʻo ausia e oloa faʻatoʻaga tulaga faʻavaomalo avanoa mo maketi, mo se faʻataʻitaʻiga, o citrus e auina atu i Saina e manaʻomia ona faʻamalieina manaʻoga talafeagai o aganuʻu a Saina.

Fefa'ataua'iga logistics:

• Talu ai e leai se taulaga tuusao a Zimbabwe, o ana oloa faaulufale mai ma oloa auina atu i fafo e masani lava ona manaʻomia le felauaiga e ala i taulaga i tuaoi tuaoi o Aferika i Saute po o Mozambique, ona ave lea i Zimbabwe i nofoaafi po o auala.
• I le taimi o le fa'aulufale mai ma le fa'aulufale atu o fefa'ataua'iga, e mana'omia e kamupani le usita'ia o tulafono fa'ava-o-malo ma fa'alotoifale a Zimbabwe, e aofia ai ae le fa'atapula'aina i le fa'amaoniaina o oloa, manu ma laau, puipuiga o le siosiomaga ma le saogalemu.

I se tulaga lautele, o faiga faʻavae ma faiga faʻatau oloa a Zimbabwe e atagia mai ai ana taumafaiga e saili le mautu ma le tuputupu aʻe o le tamaoaiga, ma o loʻo aʻafia foi i le tulaga o le tamaoaiga faʻavaomalo, fausaga fale gaosi oloa, ma felauaiga ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga a atunuu tuaoi.

O le tusi faamaonia o oloa sili ona lauiloa i Zimbabwe o le Commodity Based Trade Certification (CBCA certification).O lenei polokalame o se fua taua na faʻatuina e Zimbabwe e faʻamautinoa ai le lelei ma le saogalemu o oloa faʻaulufale mai, puipuia le fiafia o tagata faʻatau i le lotoifale, ma faʻamautu tauvaga maketi tau maketi.

O nisi nei o faʻamatalaga autu e uiga i le CBCA tusipasi i Zimbabwe:

1. Avanoa o le talosaga:
• O le tusipasi CBCA e faʻatatau i oloa eseese, e aofia ai ae le gata i paʻu, oloa lautele, oloa fefiloi, taavale afi fou ma faʻaaogaina ma o latou vaega, meaʻai ma faʻatoʻaga, oloa tausiga paʻu, ma isi.
2. Fa'agasologa mana'omia:
• O oloa uma e auina atu i Zimbabwe e tatau ona faʻamaonia oloa aʻo leʻi tuua le atunuʻu, o lona uiga, faʻamaeʻaina taualumaga faʻamaonia i le nofoaga na afua mai ai ma maua se tusi faamaonia CBCA.
• E mana'omia le tu'uina atu o se fa'asologa o pepa i le faagasologa o le fa'ailoga, e pei o pepa o oloa lelei,lipoti su'ega, tulaga fa'atekinisi,ISO9001 tusi pasi, ata o oloa ma afifiina, pili faapisinisi, lisi o mea e teu ai, pepa talosaga ua mae'a, ma fa'atonuga o oloa (fa'aPeretania) fa'atali.
3. Manaoga kiliaga a le Ofisa o Tiute:
• O oloa ua maua le CBCA e tatau ona tu'uina atu le tusi faamaonia mo le kilia o tiute pe a taunu'u i le taulaga o Zimbabwe.A aunoa ma se tusi faamaonia CBCA, e mafai e le Tiute a Zimbabwe ona teena le ulufale.
4. Sini:
• O le sini o le CBCA faʻamaonia o le faʻaitiitia o le faʻaulufaleina mai o oloa mataʻutia ma oloa maualalo, faʻaleleia le lelei o le aoina o tau, faʻamautinoa le tausisia o le faʻamaoniaina o oloa faʻapitoa e auina atu i Zimbabwe i le nofoaga na afua mai ai, ma faʻamalosia le puipuiga o tagata faʻatau ma alamanuia i le lotoifale e ausia le fa'amaoni Le siosiomaga fa'atauva.
Faamolemole ia matau o manaoga faapitoa o tusipasi ma le lautele o le talosaga e mafai ona suia i le fetuunaiga o faiga faavae a le malo o Zimbabwe.O le mea lea, i le taimi o gaioiga moni, e tatau ona e siaki le taʻiala aloaʻia lata mai pe faʻafesoʻotaʻi se lala sooupu auaunaga faʻapolofesa e maua ai faʻamatalaga lata mai.

2

Taimi meli: Apr-26-2024

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.