O faʻamatalaga lata mai e uiga i tulafono fou o fefaʻatauaʻiga i fafo ia Setema, e tele atunuu ua faʻafouina tulafono faʻaulufale mai ma faʻatau atu oloa.

Ia Setema 2023, o tulafono fou o fefa'ataua'iga i fafo i Initonesia, Uganda, Rusia, United Kingdom, Niu Sila, Iuni a Europa ma isi atunu'u o le a fa'amanaia, e aofia ai fa'asa o fefa'ataua'iga, fa'atapula'aina o fefa'ataua'iga, ma le fa'afaigofieina o le kilia o tiute.

Ia Setema 2023

#New Regulations Setema Fefaatauaiga i Fafo Tulafono Faatonutonu Fou

 

1. Fa'atinoina aloa'ia o le fa'atonutonuina o oloa fa'atau atu le tumau i nisi o drones mai ia Setema 1st

2. Fetuunaiga o le auina atu i fafovaavaaiga leleifaiga mo mea e puipuia ai fa'ama'i

3. "Faasaina le soona afifiina o oloa ma manaomia meaai ma teuteuga" Setema 1st

4. Ua fuafua Initonesia e fa'agata fa'atauga i luga ole laiga o oloa fa'aulufale mai i lalo ole US$100.

5. Ua faasaina e Uganda le faaulufaleina mai o lavalava tuai, mita eletise, ma uaea.

6. O oloa uma mai fafo i Somalia e tatau ona faʻatasi mase tusi faamaonia o le tausisiamai ia Setema 1.

7. Va'a fa'ava-o-maloi le aso 1 o Setema E amata mai i Hapag-Lloyd, o le a tu'uina atu se totogi fa'asili o le vaitau maualuga.

8. Mai le aso 5 o Setema, o le a tu'uina atu e le CMA CMA ni tau fa'aopoopo o le vaitau maualuga ma tau fa'aopoopo o le mamafa.9. O le UAE o le a molia le gaosiga o vailaʻau faʻapitonuʻu ma tagata faʻaulufale mai.

10. Lusia: Fa'afaigofie le faiga o felauaiga o uta mo tagata fa'aulufale mai

11. Ua tolopo e le Malo Tele le tuaoiasiasiga a le EUoloa pe a uma le "Brexit" seia oʻo i le 2024.

12. O le fuafuaga o le tausisia a Pasila e amata faamamaluina

13.Tulafono fou maa a le EUe fa'amanaia

14. E tatau i supamaketi a Niu Sila ona faailoga le tau o le iunite o oloa mai ia Aokuso 31.

15 .Initia o le a faʻatapulaaina le faʻaulufaleina mai o nisi o oloa komepiuta a le tagata lava ia

16. Kazakhstan o le a fa'asa le fa'aulufaleina mai o oloa A4 ofisa mai fafo i le isi 2 tausaga

 

1. Fa'atinoina aloa'ia o le fa'atonutonuina o le fa'atau atu le tumau i nisi o drones mai ia Setema 1

 

I le aso 31 o Iulai, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o Pisinisi a Saina, faʻatasi ma matagaluega talafeagai, ni faʻasalalauga se lua e uiga i le faʻatau atu i fafo o drones, faʻatinoina faʻatonuga faʻatau atu i luga o nisi masini faʻapitoa, uta taua, mea tau fesoʻotaʻiga leitio, ma tagata lautele anti-drone. faiga., ia faʻatinoina se lua tausaga le tumau faʻatau atu i luga o nisi o drones faʻatau, ma i le taimi lava e tasi, faʻasaina le auina atu i fafo o drones uma a tagata lautele e le o aofia ai i le faʻatonuga mo faamoemoega faamiliteli.O le faiga fa'avae o lo'o ta'ua i luga o le a fa'amanaia ia Setema 1.

 

2. Fetuuna'iga o faiga e vaavaaia lelei ai oloa auina atu i fafo mo mea e tetee atu ai i faama'i

 

Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute le "Faʻaaliga Numera 32 o le 2023 a le Matagaluega o Pisinisi, le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute, le Pulega a le Setete o le Vaʻaiga o Maketi, ma le Faʻasalalauga a le Setete o Meaʻai ma Fualaau Faʻasalalau i le Fetuunaʻia o Fuafuaga o le Vaʻaia Lelei mo o le auina atu i fafo o mea e puipuia ai faama'i".O fua fa'atatau o le va'aiga lelei i fafo atu o vaega e ono o mea fa'ama'i fa'ama'i ma oloa e aofia ai ufimata, lavalava puipui fa'afoma'i, ventilators, ma le vevela infrared ua toe fetu'una'i:

 

Na taofia e le Matagaluega o Pisinisi le faʻamaoniaina o le lisi o tagata gaosi mea e puipuia ai faʻamaʻi ua mauaina faʻamaonia tulaga ese poʻo le resitalaina, ma na taofia e le Pulega a le Setete mo Maketi le tuʻuina atu o le lisi o oloa e le o ni faʻamaʻi faʻamaʻi ma kamupani na suʻesuʻeina ma tagofia i totonu o le maketi i totonu o le atunuu.O le a le toe fa'aogaina e le Ofisa o Tiute le lisi o lo'o i luga e fai ma fa'avae mo le asiasia i fafo ma le fa'asalalauina o oloa fa'atatau.O kamupani fa'atau oloa fa'atatau e le toe mana'omia ona talosaga mo le ulufale atu i totonu o le "lisi o mea tau fa'afoma'i gaosiga o mea na maua mai fafo fa'amaonia fa'amaonia po'o le resitalaina" po'o le "lisi o pisinisi e le o ni fa'afoma'i fa'afoma'i ua maua fa'amaonia tulaga mai fafo po'o le resitalaina", ma e le mana'omia le tu'uina atu o le "fa'atau fa'atau ma le fa'aulufaleina fa'atasi" pe a fa'ailoa atu tiute.Ta'utinoga" po'o le "Ta'utinoga i le La'uina Atu o Sapalai Fa'afoma'i".

 

3. "Fa'atapula'aina Mana'oga Fa'apipi'i Tele mo Oloa ma Fa'atauga" o le a amata faamamaluina ia Setema 1

 

O le Pulega a le Setete mo Maketi ua toe faʻafouina le tulaga faʻatulafonoina a le atunuʻu "Faʻatapulaʻaina Manaoga Faʻapipiʻi Tele mo Oloa ma Faʻatauga" (GB 23350-2021).

 

O le a fa'atinoina aloa'ia ia Setema 1, 2023. I le tulaga o le afifiina o fua fa'aleaogaina, fa'apipi'i fa'apipi'i ma tau fa'apipi'i, lemea e mana'omia ile afifiinamo 31 ituaiga o mea'ai ma 16 ituaiga o mea teuteu o le a fa'atulafonoina.O oloa e le ausia tulaga fou o le a le fa'atagaina ona gaosia ma fa'atau atu.ma faaulufale mai.

 

4. Ua fuafua Initonesia e fa'agata fa'atauga i luga ole laiga o oloa fa'aulufale mai i lalo ole US$100

 

Ua fuafua Initonesia e fai tapula'a i luga o luga ole laiga o oloa faaulufale mai i lalo ole $100 le tau, o le tala lea a le minisita o fefaatauaiga a Initonesia.O lenei tapula'a e fa'atatau ile e-commerce platforms fa'apea fo'i fa'asalalauga fa'aagafesootai.O le fua fa'atatau e iai se a'afiaga vave i kamupani o lo'o fuafua e ulufale atu i le maketi i luga o le initaneti i Initonesia e ala i fefa'ataua'iga e-fefa'ataua'iga (CBEC).

 

5. Ua faasaina e Uganda le faaulufaleina mai o lavalava tuai, mita eletise, uaea

 

Na lipotia mai e le aufaasālalau i le lotoifale i le aso 25 o Aukuso na faalauiloa ai e le Peresetene Uganda Museveni le faasaina o le faaulufaleina mai o lavalava tuai, mita eletise, ma uaea e lagolago ai le aufaipisinisi o loʻo faʻatupeina tele i le gaosiga o oloa taua.

 

6. Mai ia Setema 1st, o oloa uma mai fafo i Somalia e tatau ona o faatasi ma setusi faamaonia o le tausisia

 

Na faalauiloa talu ai nei e le Somali Bureau of Standards and Inspection e amata mai ia Setema 1, o oloa uma e faaulufale mai mai atunuu i fafo i Somalia e tatau ona o faatasi ma se tusi faamaonia, a leai o le a faasalaina.Na faalauiloa e le Matagaluega o Fefaatauaiga ma Alamanuia a Somalia ia Iulai i le tausaga nei e faalauiloa le faiga o le faamaoniga o le tausisia.O le mea lea, e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi ma atinaʻe le tuʻuina atu o se tusi faamaonia o le tausisia pe a faʻaulufale mai oloa mai atunuu i fafo, ina ia mautinoa o oloa faʻaulufale mai i Somalia e tausisia tulaga faʻavaomalo ma tulafono.

 

7. O le a amata aoina e le Hapag-Lloyd ni tau faaopoopo o le vaitau maualuga mo felauaiga faavaomalo mai ia Setema 1

 

I le aso 8 o Aokuso, na faʻasalalau ai e Hapag-Lloyd le aoina o le tau maualuga o le tau (PSS) i luga o le auala mai Asia i Sasaʻe i Europa i Matu, lea o le a faʻamalosia ia Setema 1. O totogi fou e aoga mai Iapani, Korea, Saina, Taiwan, Hong Kong, Macau, Vietnam, Laos, Cambodia, Thailand, Myanmar, Malaysia, Singapore, Brunei, Indonesia ma Filipaina i le US ma Kanata.O tau e: USD 480 i le container 20-futu, USD 600 i le container 40-futu, ma le USD 600 i le container 40-futu le maualuga.

 

8. Mai ia Setema 5, o le a tu'uina atu e le CMA CGM ni tau fa'aopoopo o le vaitau maualuga ma tau fa'aopoopo o le mamafa.

 

Talu ai nei, na fa'ailoa mai ai e le upegatafa'ilagi aloaia a le CMA CGM e amata mai ia Setema 5, o le a fa'ae'e ai le tau o le peak season surcharge (PSS) i uta mai Asia i Cape Town, Aferika i Saute.ma uta tetele;ma le mamafa o le totogi faaopoopo (OWS) o le a tuʻuina atu i uta mai Saina i Aferika i Sisifo, o le fua faʻatatau o le 150 US dollars / TEU, e faʻatatau i koneteina mago ma le mamafa atoa e sili atu i le 18 tone.

 

9. E molia e le UAE le au fai fualaau faasaina ma le au faaulufale mai

 

Talu ai nei, na faʻalauiloa ai e le Kapeneta UAE se iugafono e taʻu mai ai o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Puipuiga o le a totogia nisi totogifuapauina i tagata gaosi vailaʻau ma tagata faʻaulufaleina mai, aemaise lava mo le faʻaogaina o masini eletise e tautua ai le falemaʻi.E tusa ai ma le i’ugafono, e tatau ona totogi e le au fa’aulufaleina fualaau fa’asaina le 0.5% o le tau o le vaega o fualaau fa’asaina o lo o lisi atu i luga o le lisi o le uafu, ma e tatau fo’i ona totogi e kamupani gaosi fualaau fa’asaina i totonu o le atunu’u le 0.5% o le tau o le vaega o fualaau fa’asaina o lo o lisiina i luga o le pepa o tupe a le fale gaosi oloa.O le faaiuga o Aukuso e amata faamamaluina ai lea iugafono.

 

10. Lusia: Fa'afaigofie le faiga o felauaiga o uta mo tagata fa'aulufale mai

 

E tusa ai ma le Russian Satellite News Agency, na taʻua e le Palemia o Rusia Mikhail Mishustin i se fonotaga ma le Sui Palemia i le aso 31 o Iulai, ua faafaigofieina e le malo o Rusia le faiga o felauaiga o oloa mo tagata e faaulufale mai, ma o le a latou le manaomia le tuuina atu o faamaoniga mo le totogiina o tiute. totogifuapauina ma tiute..

 

11. Ua tolopo e Peretania le siakiina o tuaoi pe a uma le Brexit i oloa a le EU seia oo i le 2024

 

I le aso 29 o Aukuso i le taimi i le lotoifale, na taʻua ai e le malo o Peretania o le a tolopoina le siakiina o le saogalemu o meaʻai, manu ma laau toto na aumai mai le EU mo le lima taimi.O lona uiga o le uluai tusipasi o le soifua maloloina na muai faamoemoeina i le faaiuga o Oketopa o le tausaga nei o le a tolopo ia Ianuari 2024, ma o le a tolopoina le isi asiasiga faaletino seia oo i le faaiuga o Aperila i le tausaga fou, ae o le laasaga mulimuli o le faagasologa atoa o asiasiga-o le saogalemu ma fa'amatalaga saogalemu, o le a tolopo ia Ianuari 2024. Tolo'i ia Oketopa o le tausaga fou.

 

12. Polokalama usita'i Pasila e fa'amanaia

 

Talu ai nei, na amata faamamaluina ai le polokalame a Pasila (Remessa Conforme).Aemaise lava, o le a iai ni aʻafiaga tetele se lua i le faʻagaioiina o tagata faʻatau atu tuaoi: I le itu lelei, afai e filifili le faʻatau a le tagata faʻatau e auai i le fuafuaga o le tausisia, e mafai e le tagata faʻatau ona fiafia i le faʻaitiitiga e leai se totogi mo pusa faʻasalalau i lalo ole $50, ma i le taimi lava e tasi Fiafia sili atu auaunaga kilia tiute ma tuʻuina atu i tagata faʻatau se poto masani faʻafeiloaʻi;i le itu leaga, e ui lava o oloa faaulufale mai i lalo o le $ 50 e tuusaunoaina mai tau, e tatau i tagata faatau ona totogi le 17% lafoga ICMS e tusa ai ma tulafono a Pasila (oloa ma lafoga faʻasalalau), faʻateleina tau o galuega.Mo oloa faaulufale mai e sili atu i le $50, e totogi e le au faatau se lafoga 17% ICMS e faaopoopo i le 60% tiute o tiute.

 

13. O le tulafono fou o le maa a le EU ua amata faamamaluina

 

I le aso 17 o Aokuso, o le "Tulafono Faatonutonu o Ma'a a le EU ma Ma'a otaota" (ua taʻua o le "Battery Law"), lea na faalauiloa aloaia e le EU mo le 20 aso, na amata faamamaluina ma o le a faamalosia mai ia Fepuari 18, 2024. O le "Battery Law" fou o loʻo faʻatulagaina manaʻoga mo maa eletise ma fale gaosi oloa. ma'a fa'atau atu i le Eria o le Tamaoaiga a Europa i le lumana'i: e tatau i ma'a ona i ai ta'utinoga tulagavae kaponi ma fa'ailoga ma tusi folau maa numera, ma e mana'omia fo'i le mulimulita'i i se fua faatatau toe fa'aaogāina o mea taua mo ma'a.

 

14. Mai le aso 31 o Aukuso i Niu Sila, e tatau i supamaketi ona faailoga le tau o oloa faatau

 

E tusa ai ma le lipoti a le “New Zealand Herald”, i le aso 3 o Aokuso i le lotoifale, na faailoa ai e le matagaluega a le malo o Niu Sila, o le a manaomia e supamaketi ona faailoga le tau o oloa i le mamafa po o le voluma, e pei o le tau i le kilokalama poo le lita o oloa. .O le a faʻamalosia tulafono ia Aukuso 31, ae o le a tuʻuina atu e le malo se vaitaimi o suiga e tuʻuina atu ai supamaketi taimi e faʻatulaga ai faiga latou te manaʻomia.

 

15. Initia o le a faʻatapulaaina le faʻaulufaleina mai o nisi o oloa komepiuta a le tagata lava ia

 

O le malo o Initia talu ai nei na tuʻuina atu ai se faʻasalalauga e faʻapea o le faʻaulufaleina mai o komepiuta a le tagata lava ia, e aofia ai komepiuta feaveaʻi ma komepiuta, e faʻasaina.E mana'omia e Kamupani ona talosaga muamua mo laisene ina ia tuusaunoa.O faiga talafeagai o le a amata faamamaluina ia Novema 1.

 

16. Kazakhstan o le a fa'asa le fa'aulufaleina mai o pepa ofisa A4 mai fafo i le isi 2 tausaga

 

Talu ai nei, na faʻasalalau ai e le Matagaluega o Alamanuia ma Atinaʻe Atinaʻe a Kazakhstan se faʻataʻitaʻiga faʻasaina i luga o le faʻaulufaleina mai o pepa ofisa ma faʻamaufaʻailoga i luga o le faitotoa mo talanoaga lautele o pili masani.E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga, o le faʻaulufaleina mai o pepa ofisa (A3 ma A4) ma faʻamaufaʻailoga mai fafo e ala i faʻatauga a le setete o le a faʻasaina i le isi 2 tausaga.


Taimi meli: Sep-07-2023

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.