O faʻamatalaga lata mai e uiga i tulafono fou o fefaʻatauaʻiga i fafo ia Fepuari, e tele atunuu ua faʻafouina a latou tulafono faʻaulufale mai ma faʻatau atu oloa

Talu ai nei, o le tele o fefaʻatauaʻiga faʻavaomalo ma faiga faʻavae ma tulafono ma tulafono na faʻasalalau i totonu ma fafo,e aofia ai laisene mai fafo, fa'afaigofie le kilia o tiute, fofo tau fefa'ataua'iga,karantina oloa, tupe teufaafaigaluega mai fafo, ma isi. Ua tuʻuina atu e le Iunaite Setete, Filipaina, Kazakhstan, Initia ma isi atunuʻu le faʻasaina o fefaʻatauaʻiga poʻo Ina ia fetuutuunai tapulaa tau fefaʻatauaʻiga, e talosagaina kamupani talafeagai e gauai atu i faiga faʻavae i se taimi talafeagai e aloese ai mai lamatiaga ma faʻaitiitia le tamaoaiga. gau.

Tulafono faatonutonu fou mo fefaatauaiga i fafo

#new regulation Tulafono fou o fefa'ataua'iga i fafo ia Fepuari 2024

1. Saina ma Sigapoa o le a tuusaunoa e le tasi le isi mai visa amata mai ia Fepuari 9
2. Ua fa'alauiloa e le Iunaite Setete se su'esu'ega e tetee atu ai i le lafoa'iina o fagu uaina tioata a Saina
3. Fa'alauiloa e Mekisikō se su'esu'ega e tetee atu i le lafoa'iina i le ethylene terephthalate/PET resin
4. O tagata gaosi oloa ma tagata fa'aulufale mai i totonu o pisinisi fa'apitoa i Vietnam e mana'omia ona tauaveina tiute toe fa'aaogaina
5. Ua fa'asa e le Iunaite Setete le Matagaluega o Puipuiga mai le fa'atauina o maa mai kamupani Saina
6. Ua taofia e Filipaina le faaulufale mai o aniani
7. Ua fa'asa e Initia le fa'aulufaleina mai o nisi o oloa sikulima taugofie
8. Fa'asa e Kazakhstan le fa'aulufaleina mai o ta'avale pasese e ta'avale lima taumatau
9. E mafai e Uzbekistan ona fa'asaina le fa'aulufaleina mai o ta'avale ma ta'avale eletise
10. E fa'asa e le EU le fa'asalalauga ma le fa'ailogaina o oloa
11. O le a fa'asa e Peretania le sikaleti eletise fa'aaoga
12. Fa'asā e Korea i Saute fefa'ataua'iga a Bitcoin ETF i fafo e ala i fefa'ataua'iga i totonu o le atunu'u
13. EU USB-C avea ma tulaga lautele mo masini faaeletonika
14. Bangladesh Central Bank e fa'atagaina le fa'aulufaleina mai o nisi o 'oloa fa'atasi ai ma le tolopoina o totogi
15. Taialani e-pisinisi fa'avae e tatau ona tu'uina atu fa'amatalaga o tupe maua a tagata fa'atau
16. Fa'atonuga a Vietnam Numera 94/2023/ND-CP i le fa'aitiitia o lafoga fa'aopoopo tau.

1. Amata mai ia Fepuari 9, Saina ma Sigapoa o le a tuusaunoa e le tasi le isi mai visa.

I le aso 25 o Ianuari, na sainia ai e sui o le malo o Saina ma le malo o Sigapoa le “Maliliega i le va o le Malo o le Malo o Saina ma le Malo o le Malo o Sigapoa i luga o le Tuusaunoaga o Visa Mutuale mo Tagata Tumau Tusifolau” i Beijing.Ole feagaiga ole a amata faamamaluina ile aso 9 o Fepuari 2024 (Po o le Tausaga Fou).O le taimi lena, o tagata mai itu uma e lua o loʻo umia tusi folau masani e mafai ona ulufale atu i le isi atunuʻu e aunoa ma se visa e auai i turisi, asiasiga faaleaiga, pisinisi ma isi mataupu tumaoti, ma o latou nofo e le sili atu i le 30 aso.

2. Ua fa'alauiloa e le Iunaite Setete se su'esu'ega e tetee atu ai i le lafoa'iina o fagu uaina tioata a Saina
I le aso 19 o Ianuari, na faalauiloa ai e le Matagaluega o Pisinisi a Amerika le tatalaina o se suʻesuʻega e tetee atu ai i le lafoaia o fagu uaina na aumai mai Chile, Saina ma Mekisiko, ma se suʻesuʻega faʻatusatusa i fagu uaina tioata na aumai mai Saina.

3. Fa'alauiloa e Mekisikō se su'esu'ega e tetee atu i le lafoa'iina i le ethylene terephthalate/PET resin
I le aso 29 o Ianuari, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o le Tamaoaiga a Mekisiko se faʻasalalauga e taʻu mai ai i luga o le talosaga a kamupani Mekisiko, o le a faʻalauiloaina se suʻesuʻega e tetee atu ai i le lafoaia o polyethylene terephthalate / PET resin e afua mai i Saina e tusa lava po o le a le puna o le faaulufale mai.O oloa o loʻo aʻafia ai o vailaʻau polyester taupou ma le viscosity totonugalemu e le itiiti ifo i le 60 ml / g (poʻo le 0.60 dl / g), ma le polyester resins taupou ma le viscosity intrinsic e le itiiti ifo i le 60 ml / g (poʻo le 0.60 dl / g).O se fa'afefiloi o PET toe fa'aaogaina.

4. O tagata gaosi oloa ma tagata fa'aulufale mai i totonu o pisinisi fa'apitoa i Vietnam e mana'omia ona tauaveina tiute toe fa'aaogaina
Vietnam's "People's Daily" lipotia ia Ianuari 23 e tusa ai ma manaoga o le Tulafono o le Puipuiga o le Siosiomaga ma le Tulafono a le Malo Numera 08/2022/ND-CP, amata mai ia Ianuari 1, 2024, o le gaosiga ma le faaulufale mai o paʻu, maa, lubricants. ma Kamupani o lo'o fa'apipi'iina nisi o oloa fa'apisinisi e tatau ona fa'ataunu'uina tiute fa'atatau i le toe fa'aaogaina.

5. Ua faasaina e le Iunaite Setete le Matagaluega o le Puipuiga mai le faatauina mai o maa mai kamupani Saina
E tusa ai ma se lipoti i luga o le upega tafaʻilagi a le Bloomberg News i le aso 20 o Ianuari, ua faʻasa e le US Congress le Matagaluega o le Puipuiga mai le faʻatauina o maa na gaosia e le tele o kamupani gaosi maa i Saina.O lenei tulafono faatonutonu o le a faʻatinoina e avea o se vaega o le tulafono fou faʻatagaina o le puipuiga na pasia ia Tesema 2023. .E tusa ai ma lipoti, o tulafono faatonutonu talafeagai o le a taofia ai le faʻatauina o maa mai CATL, BYD ma isi kamupani Saina e fa e amata ia Oketopa 2027. Ae ui i lea, o lenei aiaiga e le faʻaaogaina i faʻatau pisinisi faʻapisinisi.

FAAFONOA

6. Ua taofia e Filipaina le faaulufale mai o aniani
Na faatonuina e le Failautusi o Faatoaga a Filipaina Joseph Chang le taofia o le faaulufaleina mai o aniani seia oo ia Me.Na taua e le Ofisa o Fa’ato’aga (DA) i se fa’amatalaga e fa’apea, o le poloa’iga na tu’uina atu ina ia taofia ai le soona sapalai mai le fa’aitiitia atili ai o le tau o le aniani.Faaalia e le Matagaluega o Faatoaga e ono toe faaopoopo le taofia o oloa mai fafo seia oo ia Iulai.

7. Ua fa'asa e Initia le fa'aulufaleina mai o nisi o oloa sikulima taugofie
Fai mai le malo o Initia i le aso 3 o Ianuari o le a faasaina ai le faaulufaleina mai o nisi ituaiga o sikulima e tau i lalo ifo o le 129 rupee/kg.O lenei gaioiga o le a fesoasoani e faʻalauteleina le atinaʻeina o fale gaosi oloa a Initia.O oloa o lo'o aofia i totonu o le fa'asa, o sikulima a le auva'a, sikulima masini, sikulima fafie, fa'amau matau ma sikulima fa'apipi'i.

8. Fa'asa e Kazakhstan le fa'aulufaleina mai o ta'avale pasese e ta'avale lima taumatau
Talu ai nei, na sainia ai e le Minisita o Alamanuia ma Fausiaina o Kazakhstan se poloaiga tau pulega i luga o le "faatonutonuina o nisi o mataupu e uiga i le faaulufaleina mai o nisi ituaiga o taavale pasese e ave i le itu taumatau."E tusa ai ma le pepa, e amata mai ia Ianuari 16, o le faʻaulufaleina mai o taʻavale pasese lima taumatau i Kazakhstan (faʻatasi ai ma ni tuusaunoaga) o le a faʻasaina mo se vaitaimi e ono masina.

9. E mafai e Uzbekistan ona fa'asaina le fa'aulufaleina mai o ta'avale ma ta'avale eletise
E tusa ai ma Uzbek Daily News, e mafai e Uzbekistan ona faʻamalosia le faʻaulufaleina mai o taavale (e aofia ai taavale eletise).E tusa ai ma le ata faataitai o le iugafono a le malo "On Further Improving Passenger Car Import Measures and Compliance Assessment System in Uzbekistan", e mafai ona faʻasaina tagata taʻitoʻatasi mai le faʻaulufaleina mai o taʻavale mo faamoemoega faapisinisi amata mai i le 2024, ma o taavale fou mai fafo e mafai ona faʻatau atu e ala i tagata faʻatau aloaia.O lo'o fa'atalanoaina le ata o le iugafono.

10.E fa'asa e le EU le fa'asalalauga ma le fa'ailogaina o oloa
Talu ai nei, na pasia ai e le Palemene Europa se faʻatonuga faʻaletulafono fou "Faʻamalosia tagata faʻatau e Ausia se Suiga Green", lea o le a "faʻasa ai le lanu meamata ma le faʻaseseina o faʻamatalaga o oloa."I lalo o le poloaiga, o le a faʻasa kamupani mai le faʻasalaina o soʻo se vaega o se oloa poʻo se auaunaga a le carbon footprint ona taʻu mai lea o le oloa poʻo le tautua o le "carbon neutral," "net zero emissions," "e i ai se tulaga faʻatapulaʻa carbon footprint" ma ei ai "se aafiaga leaga i le tau."fa'atapula'aina" auala. E le gata i lea, e le fa'atagaina kamupani e fa'aogaina fa'ailoga lautele o le puipuiga o le si'osi'omaga, e pei o le "natura", "puipuiga o le si'osi'omaga" ma le "biodegradable" e aunoa ma ni fa'amaoniga manino, fa'amoemoe ma fa'alaua'itele e lagolago ai.

11. O le a fa'asa e Peretania le sikaleti eletise fa'aaoga
I le aso 29 o Ianuari, i le taimi i le lotoifale, na faasilasila ai e le Palemia o Sunak i le taimi o se asiasiga i se aʻoga e faʻasa e Peretania le faʻaaogaina o sikaleti eletise e faʻaaogaina e avea o se vaega o le fuafuaga a le malo o Peretania e foia le faʻatupulaia o le numera o sikaleti eletise i totonu. talavou.mataupu ma puipuia le soifua maloloina o fanau.

12. Fa'asā e Korea i Saute fefa'ataua'iga a Bitcoin ETF i fafo e ala i fefa'ataua'iga i totonu o le atunu'u
Fai mai le pulega tau tupe a Korea i Saute e faapea e mafai e kamupani faamalumaluga a le atunuu ona solia le Tulafono o Maketi Tupe Faavae e ala i le tuuina atu o auaunaga tau fefaatauaiga mo Bitcoin spot ETF o loo lisiina i fafo.Na taʻua e le Komisi o Tupe a Korea i Saute i se faʻamatalaga e faapea o Korea i Saute o le a suʻesuʻeina Bitcoin spot ETF mataupu tau fefaʻatauaʻiga ma o loʻo saunia e le au pulega tulafono tulafono o aseta.

13. EUUSB-Cavea ma tulaga masani mo masini faaeletonika
Na taʻua talu ai nei e le Komisi Europa o le USB-C o le a avea ma tulaga masani mo masini eletise i totonu o le EU mai le 2024. O le USB-C o le a avea o se taulaga lautele a le EU, e mafai ai e tagata faʻatau ona faʻatau soʻo se ituaiga masini e faʻaaoga ai soʻo se USB-C charger."Universal charging" o le a faʻaaogaina i telefoni feʻaveaʻi uma, tablets, mea pueata numera, headphones, telefoni feaveaʻi, faʻamafanafanaga taʻaloga faʻaeletoroni lima, e-faitau, taliga taliga, keyboards, isumu ma faiga faʻatautaia feaveaʻi.E oʻo atu i le 2026, o nei manaʻoga o le a faʻaoga foi i komepiuta komepiuta.

14. Bangladesh Central Bank e fa'atagaina le fa'aulufaleina mai o nisi o 'oloa fa'atasi ai ma le tolopoina o totogi
O le Faletupe Tutotonu o Bangladesh talu ai nei na tuʻuina atu ai se faʻaaliga e faʻataga ai le faʻaulufaleina mai o oloa autu e valu i luga o le tolopoina o totogi ina ia faʻamautu ai tau i le taimi o Ramadan, e aofia ai le suauʻu taumafa, chickpeas, aniani, suka ma isi oloa faʻatau ma nisi mea gaosi oloa.O lea nofoaga o le a maua ai e le aufaioloa le 90 aso mo le totogiina o oloa mai fafo.

15. Taialani e-pisinisi fa'avae e tatau ona tu'uina atu fa'amatalaga o tupe maua a tagata fa'atau
Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le Thai Taxation Department se faʻasalalauga i luga o lafoga o tupe maua, e faʻamaonia ai o faʻasalalauga e-pisinisi e fatuina ni faʻamatalaga faʻapitoa e tuʻuina atu ai faʻamatalaga o tupe maua a le aufaipisinisi e-pisinisi i le Matagaluega o Lafoga, lea o le a aoga mo faʻamatalaga i le taamilosaga tau tupe e amata mai ia Ianuari. 1, 2024.

16. Fa'atonuga a Vietnam Numera 94/2023/ND-CP i le fa'aitiitia o lafoga fa'aopoopo tau.
E tusa ai ma le Iugafono a le Fono a le Atunuu Numera 110/2023/QH15, na tuuina atu ai e le malo Vietnamese le Tulafono Numera 94/2023/ND-CP i le faaitiitia o lafoga faaopoopo tau.
Aemaise lava, o le fua faatatau o le VAT mo oloa uma ma auaunaga e fa'atatau i le lafoga 10% e fa'aititia i le 2% (i le 8%);fale pisinisi (e aofia ai fale faigaluega a le tagata lava ia ma pisinisi taʻitoʻatasi) e manaʻomia le tuʻuina atu o pili mo oloa uma ma auaunaga i lalo ole VAT, faʻaititia le fua faatatau o le VAT ile 20%.
Fa'amaonia mai ia Ianuari 1, 2024 ia Iuni 30, 2024.
Kaseti Aloaia a le Malo o Vietnam:

https://congbao.chinhphu.vn/noi-dung-van-ban-so-94-2023-nd-cp-40913

O le tuusaunoaga o le VAT e fa'atatau i oloa ma auaunaga o lo'o lafoga i le taimi nei i le 10% ma fa'atatau i vaega uma o le fa'aulufale mai, gaosiga, gaosiga ma fefa'ataua'iga.
Ae ui i lea, o oloa ma auaunaga o loʻo taua i lalo e le aofia ai: fesoʻotaʻiga, gaioiga tau tupe, faletupe, puipuiga, inisiua, fale faʻatau fale, metala ma oloa faʻameamea, oloa maina (e le aofia ai koale), coke, suauʻu faʻamamaina, oloa vailaʻau.
I lalo o le Tulafono Fa'atekonolosi Fa'amatalaga, o oloa ma 'au'aunaga e fa'atatau i lafoga fa'aaogā fa'atekonolosi fa'amatalaga.
O nisi ituaiga o kamupani o lo'o a'afia i le la'uina o koale ma le fa'atinoina o faiga tapuni e mafai fo'i ona maua le toomaga o le VAT.
E tusa ai ma aiaiga o le VAT Law, o oloa ma auaunaga e le o noatia i le VAT poʻo le 5% VAT e tatau ona tausisia aiaiga o le VAT Law ma e le tatau ona faʻaititia le VAT.
Ole fua faatatau ole VAT mo pisinisi e 8%, e mafai ona toese mai le tau lafoga o oloa ma auaunaga.
E mafai fo'i e Atina'e ona fa'aititia le fua faatatau o le VAT i le 20% pe a tu'uina atu pili mo oloa ma tautua e agava'a mo tuusaunoaga VAT.


Taimi meli: Feb-29-2024

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.