O fa'amatalaga lata mai i fefa'ataua'iga i fafo ia Fepuari, tele atunu'u ua fa'afouina a latou tulafono fa'aulufale mai ma fa'atau atu i fafo

#New Regulations O tulafono fou o fefa'ataua'iga i fafo o le a fa'atinoina ia Fepuari
1. Na fa'amaonia e le Fono a le Setete le fa'atuina o paka fa'ata'ita'iga a le atunu'u e lua
2. Sainia e le Ofisa o Tiute a Saina ma le Ofisa o Tiute a Filipaina se fuafuaga o le aloaiaina o le tasi e le AEO
3. O le uafu o Houston i le Iunaite Setete o le a faia totogi o le taofia o container i le aso 1 o Fepuari
4. O le uafu tele a Initia, Navashiva Port, ua faʻalauiloaina tulafono fou
5. Ua aloaia aloaia le “Suply Chain Law” a Siamani
6. Ua tipi e Filipaina le tau mai fafo i taavale eletise ma a latou vaega
7. Fa'asalalau e Meleisia ta'iala e pulea ai mea teuteu
8. Fa'aleaogaina e Pakisitana tapula'a fa'aulufale mai i nisi o oloa ma mea mata
9. Ua faalēaogāina e Aikupito le faiga o aitalafu pepa ma toe faaauau le aoina
10. Fa'asa e Oman le fa'aulufaleina mai o taga palasitika
11. Ua tu'uina atu e le Iuni a Europa ni tiute le tumau e tetee atu i le lafoa'iina o paelo u'amea u'amea a Saina
12. Na faia e Atenitina le fa'ai'uga mulimuli e tete'e i le lafoa'iina o ulo eletise a aiga Saina
13. Na tuuina atu e Chile tulafono faatonutonu i le faaulufale mai ma le faatauina atu o mea teuteu

12

 

1. Na fa'amaonia e le Fono a le Setete le fa'atuina o paka fa'ata'ita'iga a le atunu'u e lua
I le aso 19 o Ianuari, e tusa ai ma le upega tafaʻilagi a le malo o Saina, na tuʻuina atu ai e le Fono a le Setete le "Tali i le Faʻatagaina o le Faʻavaeina o Saina-Initonesia Economic and Trade Innovation Demonstration Park" ma le "Tali i le Faʻatagaina o le Faʻavaeina o Saina-Filipina Tamaoaiga ma Fefaʻatauaʻiga Faʻafouina Atinaʻe. Fa'aaliga Park", ua malilie e fa'atūina se paka fa'ata'ita'iga i Fuzhou, Itumalo o Fujian Na fa'atūina e le 'a'ai se Fa'aaliga Fa'ata'ita'i Fa'ata'ita'iga o le Tamaoaiga ma Fefa'ataua'iga o Saina-Initonesia ma Fefa'ataua'iga, ma malilie e fa'atuina se Paka Fa'ata'ita'iga Fa'ata'ita'i o le Tamaoaiga ma Fefa'ataua'iga a Saina-Filipina i Zhangzhou City, Itumalo o Fujian.

2. Sainia e le Ofisa o Tiute a Saina ma le Ofisa o Tiute a Filipaina se fuafuaga o le aloaiaina o le tasi e le AEO
I le aso 4 o Ianuari, na sainia ai e Yu Jianhua, le faatonu o le Pulega Aoao a le Ofisa o Tiute a Saina, ma Ruiz, le faatonu o le Ofisa o Tiute a Filipaina, le “Fuafuaga mo le Faalauiloaina o le “Authorized Operators” i le va o le General Administration of Customs of the People's Republic. a Saina ma le Ofisa o Tiute a le Malo o Filipaina.”Na avea le Ofisa o Tiute a Saina ma paaga muamua a le AEO a le Ofisa o Tiute a Filipaina.O oloa auina atu i fafo o pisinisi AEO i Saina ma Filipaina o le a fiafia i le 4 auala talafeagai, e pei o le maualalo o le siakiina o uta, asiasiga e ave i ai le faamuamua, auaunaga faʻapitoa o tiute, ma le faʻamuamua o le kilia o tiute pe a maeʻa fefaʻatauaʻiga faavaomalo ma toe faʻaauau.O le taimi e kilia ai oloa e fa'amoemoe e matua fa'apu'upu'u.O tau o inisiua ma fa'atauga o le a fa'aitiitia fo'i.

3. O le uafu o Houston i le Iunaite Setete o le a totogi totogi o le taofia o container mai ia Fepuari 1
Ona o le maualuga o uta o uta, na faalauiloa ai e le Port of Houston i le Iunaite Setete o le a latou totogiina totogi ovataimi mo le taofia o containers i ona container terminals mai ia Fepuari 1, 2023. Ua lipotia mai e amata mai i le aso lona valu pe a uma le container-free. e uma le vaitaimi, o le a totogi e le uafu o Houston le totogi o le 45 tala Amerika i le pusa i le aso, lea e faaopoopo i le totogi o le faʻaitiitia o le faʻatauina o container mai fafo, ma o le tau o le a nafa ma le pule o uta.

4. O le uafu tele a Initia, Navashiva Port, ua faʻalauiloaina tulafono fou
Faatasi ai ma le malo o Initia ma le aufaipisinisi o loʻo tuʻuina atu le faʻamamafa i le lelei o le sapalai o le sapalai, o loʻo faʻagasolo e le pulega o tiute i Navashiva Port (faʻapitoa foi o Nehru Port, JNPT) i Initia e faʻavavevave le felauaiga o oloa.O faiga fou e mafai ai e tagata fa'atau atu fafo ona maua se pemita "Laisene e auina atu i fafo" (LEO) e aunoa ma le tu'uina atu o pepa lavelave masani o le Pepa-13 pe a aveina ni loli i totonu o se pakaga e logoina e le Ofisa o Tiute.

5. Ua aloaia aloaia le “Suply Chain Law” a Siamani
O le Siamani "Supply Chain Act" ua taʻua o le "Supply Chain Enterprise Due Diligence Act", lea o le a amata faamamaluina i le aso 1 o Ianuari, 2023. O le tulafono e manaʻomia ai kamupani Siamani e faʻafeiloaʻi tulaga e faʻaauau pea ona suʻesuʻeina ma lipoti atu a latou lava gaioiga ma a latou galuega atoa. le tausisia o aia tatau a tagata soifua ma tulaga tau siosiomaga.I lalo o le manaʻoga o le "Tulāfono o le Sapalai o Sapalai", e tatau i tagata faʻatau Siamani ona faʻatautaia le filiga tatau i luga o le sapalai sapalai atoa (e aofia ai le sapalai tuusaʻo ma le tuʻufaʻatasia le tuʻuina atu), iloilo pe o le au faʻatau oloa latou te galulue faʻatasi ma le tausisia o manaʻoga o le "Suply Chain Act. ”, ma I le tulaga o le le usitaia, e tatau ona faia ni auala e foia ai.O lo'o fa'atupuina le tele o fa'atau oloa mai Saina o lo'o galulue i fefa'ataua'iga i fafo i Siamani.

6. Na fa'aititia e Filipaina le tau fa'aulufale mai i ta'avale eletise ma a latou vaega
I le aso 20 o Ianuari i le taimi i le lotoifale, na faamaonia ai e le Peresetene Filipaina Ferdinand Marcos se suiga le tumau o le tau o taʻavale eletise mai fafo ma a latou vaega e faʻamalosia ai le maketi o taavale eletise a le atunuʻu.
I le aso 24 o Novema, 2022, na fa'amaonia ai e le Komiti Fa'atonu a le Pulega o Atina'e o le Tamaoaiga a le Atunu'u (NEDA) le fa'aitiitiga le tumau o le tau o ta'avale e sili ona fiafia i ai le atunu'u mo nisi ta'avale eletise ma a latou vaega mo se vaitaimi e lima tausaga.I lalo o le Poloaiga a le Pulega 12, o fua faatatau o tau o le atunuu e sili ona fiafia i ai i iunite ua tuufaatasia atoatoa o nisi taavale eletise (e pei o taavale pasese, pasi, pasi laiti, veni, loli, uila afi, uila vilivae, scooters, ma uila) o le a taofia le tumau mo le lima tausaga. lalo i le leai.Ae e le aoga le malologa o lafoga
i taavale eletise hybrid.E le gata i lea, o le tau o le tau o nisi vaega o taavale eletise o le a faʻaititia foi mai le 5% i le 1% mo le vaitaimi e lima tausaga.
7. Fa'asalalau e Meleisia ta'iala e pulea ai mea teuteu
Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le National Drug Administration of Malaysia le "Taʻiala mo le Pulea o Mea Faʻatau i Meleisia".O le lisi, o le vaitaimi o suiga o oloa o loʻo i ai nei e oʻo atu ia Novema 21, 2024;o tulaga o le faʻaaogaina o mea e pei o mea faʻasao salicylic acid ma ultraviolet filter titanium dioxide ua faʻafouina.

8. Fa'aleaogaina e Pakisitana tapula'a fa'aulufale mai i nisi o oloa ma mea mata
Ua filifili le Faletupe a le Setete o Pakisitana e faʻamalieina tapulaʻa i luga o oloa faʻaulufale mai, malosiaga faʻaulufale mai, oloa faʻatau oloa faʻatau atu, oloa faʻatoʻaga faʻaulufale mai, faʻatuai totogi / faʻaulufale mai faʻatupeina e le tagata lava ia, ma galuega faʻatau atu i fafo o le a maeʻa, amata mai ia Ianuari. 2, 2023. Ma fa'amalosia fefa'ataua'iga tau tamaoaiga ma fefa'ataua'iga ma lo'u atunu'u.
Na tu'uina atu muamua e le SBP se fa'asalalauga e ta'u mai ai e tatau i kamupani fa'atauva'a fa'atagaina ma faletupe ona maua le fa'atagaga mai le matagaluega o pisinisi tau fefa'ataua'iga a le SBP a'o le'i amataina so'o se fefa'atauaiga mai fafo.E le gata i lea, ua fa'a faigofie fo'i e le SBP le fa'aulufaleina mai o le tele o mea taua e mana'omia e avea ma mea mata ma tagata fa'atau atu i fafo.Ona o le matua le lava o tupe mai fafo i Pakisitana, na tuuina atu ai e le SBP faiga faavae tutusa e matua faasaina ai oloa faaulufale mai a le atunuu ma aafia ai foi le atinae o le tamaoaiga o le atunuu.O lea la ua aveese le tapu o oloa mai fafo, ua mana’omia ai e le SBP le aufaioloa ma faletupe e ave le faamuamua i le la’uina mai o oloa e tusa ai ma le lisi o lo o tuuina mai e le SBP.O le fa'asilasilaga fou e fa'atagaina ai le fa'aulufaleina mai o mea e mana'omia e pei o mea'ai (saito, suau'u kuka, ma isi), vaila'au (meafaitino, fa'aola ola/fualaau mana'omia), mea faigaluega ta'oto (stent, etc.).O lo'o fa'ataga fo'i le au fa'aulufale mai e fa'aulufale mai fa'atasi ai ma fefa'ataua'iga o lo'o iai nei ma saili tupe mai fafo e ala i tupe fa'atatau po'o nogatupe fa'apoloketi/fa'aulufale mai fa'aulufale mai, i lalo o le fa'atonuga o tulafono fa'atonutonu tau fefa'ataua'iga.

9. Ua faalēaogāina e Aikupito le faiga o aitalafu pepa ma toe faaauau le aoina
I le aso 29 o Tesema, 2022, na faalauiloa ai e le Faletupe Tutotonu o Aikupito le faalēaogāina o le pepa o tusi o aitalafu, ma toe amata le aoina o pepa e faʻatautaia pisinisi uma mai fafo.Na taʻua e le Faletupe Tutotonu o Aikupito i se faasilasilaga na lomia i luga o lana upega tafaʻilagi e faapea, o le faʻaiʻuga e faʻaleaogaina e faʻatatau i le faʻaaliga na tuʻuina atu ia Fepuari 13, 2022, o lona uiga, e taofi le faʻaogaina o pepa faʻapipiʻi pe a faʻatinoina uma gaioiga faʻaulufale mai, ma faʻagasolo faʻamaumauga faʻamaumauga naʻo le taimi e faʻatautaia ai. galuega fa'aulufale mai, ma tuusaunoaga i faaiuga mulimuli ane.
Fai mai le Palemia o Aikupito o Madbouly, o le a foia e le malo le uta o uta i le uafu i se taimi vave e mafai ai, ma faalauiloa le tatalaina o uta o uta i vaiaso uma, e aofia ai le ituaiga ma le aofaʻi o uta, ina ia mautinoa le gaioiga masani o le gaosiga ma le tamaoaiga.

10. Fa'asa e Oman le fa'aulufaleina mai o taga palasitika
E tusa ai ma le Fa'ai'uga a le Minisita Numera 519/2022 na tu'uina mai e le Matagaluega o Pisinisi, Alamanuia ma Fa'atauga a Omani (MOCIIP) ia Setema 13, 2022, mai Ianuari 1, 2023, o le a fa'asa e Oman kamupani, fa'alapotopotoga ma tagata ta'ito'atasi mai le fa'aulufaleina mai o taga palasitika.O le a faasala i le 1,000 rupee ($2,600) mo le solitulafono muamua ae faaluaina le salatupe mo isi solitulafono.Soo se isi lava tulafono e feteenai ma lea faaiuga o le a soloia.

11. Ua tu'uina atu e le Iuni a Europa ni tiute le tumau e tetee atu i le lafoa'iina o paelo u'amea u'amea a Saina
I le aso 12 o Ianuari, 2023, na tuʻuina atu ai e le Komisi Europa se faʻasalalauga e faʻapea o paelo uʻamea e mafai ona faʻaaogaina (
StainlessSteelRefillableKegs) na faia se fa'ai'uga muamua e tetee atu i le lafoa'iina, ma na mua'i fa'atonuina e tu'uina atu se tiute fa'atete'e fa'alumaina o le 52.9% -91.0% i luga o oloa o lo'o a'afia ai.
O le oloa o loʻo fesiligia e tusa ma le cylindrical foliga, ma le mafiafia puipui e tutusa pe sili atu i le 0.5 mm ma le gafatia e tutusa pe sili atu i le 4.5 lita, e tusa lava po o le a le ituaiga o faʻamaeʻaina, lapopoa poʻo le vasega o le uʻamea uʻamea, ma pe leai foi ni vaega faaopoopo. (mea fa'apipi'i, ua, pito po'o itu e fa'alautele mai le paelo) po'o so'o se isi lava vaega), pe vali pe leai fo'i i isi mea, fa'amoemoe e aofia ai mea e ese mai i le kesi fa'afefeteina, suau'u mama ma mea tau suau'u.
O le EU CN (Combined Nomenclature) code o oloa o loʻo aʻafia i le mataupu o le ex73101000 ma le ex73102990 (TARIC code o 7310100010 ma 7310299010).
Ole faiga ole a amata ile aso talu ona mae‘a le fa’aaliga ma o le a aoga mo le 6 masina.

12. Na faia e Atenitina le fa'ai'uga mulimuli e tete'e i le lafoa'iina o ulo eletise a aiga Saina
I le aso 5 o Ianuari, 2023, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o le Tamaoaiga a Atenitina le Faʻaaliga Numera 4 o le 2023, ma faia ai le faʻaiʻuga mulimuli e tetee atu i le lafoaʻiina o fagu eletise a aiga (Sipaniolo: Jarras o pavas electrotérmicas, de uso doméstico) e afua mai i Saina, ma filifili ai e faʻatupuina. se fa'ai'uga fa'asaga i le lafoa'iina o oloa o lo'o a'afia ai.Fa'atulaga se tau FOB aupito maualalo e auina atu i fafo (FOB) e US$12.46 i le fasi pepa, ma aoina le eseesega e avea ma tiute e tetee atu i le lafoaia o oloa o lo'o aafia i le mataupu lea o lo'o fa'ailoa mai e maualalo ifo nai lo le tau maualalo ole FOB.
O faiga e amata mai i le aso o le fa'aaliga ma o le a aoga mo le 5 tausaga.O le Mercosur custom code o oloa o loʻo aʻafia i le mataupu o le 8516.79.90.

13. Na tuuina atu e Chile tulafono faatonutonu i le faaulufale mai ma le faatauina atu o mea teuteu
Pe a faʻaulufale mai mea teuteu i Chile, e tatau ona tuʻuina atu se tusi faamaonia o le auʻiliʻiliga lelei (Certificate of quality analysis) mo oloa taʻitasi, poʻo se tusi faamaonia na tuʻuina atu e le pulega faʻapitoa o le amataga ma se lipoti auʻiliʻili na tuʻuina atu e le falesuesue gaosiga e tatau ona tuʻuina atu.
Ta'iala fa'afoe mo le resitalaina o fa'atauga o mea teuteu ma mea fa'amama fa'aletagata i Chile:
Fa'amauina i le Chilean Public Health Agency (ISP), ma e tusa ai ma le Chilean Ministry of Health Regulation Nu. 239/2002, o oloa e fa'avasegaina e tusa ai ma tulaga lamatia.O oloa e sili ona lamatia (e aofia ai mea teuteu, lotion o le tino, faʻamaʻi lima, mea e faʻamaʻi ai le soifua matua, faʻamaʻiina o iniseti ma isi) O le averesi o le resitalaina e tusa ma le 800 US tala, ma le averesi o le resitalaina o oloa maualalo (e aofia ai le aveeseina o moli. vai, kulimi e aveese ai lauulu, shampoo, pulumu lauulu, toothpaste, mouthwash, manogi, ma isi) e tusa ma le 55 US tala, ma o le taimi e manaʻomia mo le resitalaina e le itiiti ifo i le 5 aso, e oʻo atu i le 1 masina, ma afai o mea o loʻo i ai oloa tutusa. e 'ese'ese, e tatau ona lesitala fa'apitoa.
O oloa o loʻo taʻua i luga e mafai ona faʻatau atu pe a maeʻa suʻega faʻaleleia lelei ile fale suʻesuʻe Chilean, ma o le tau ole suʻega mo oloa taʻitasi e tusa ma le 40-300 US tālā.


Taimi meli: Feb-10-2023

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.