Tulafono fou o fefa'ataua'iga i fafo ia Iulai

fua

O tulafono fou mo fefa'ataua'iga i fafo e fa'atinoina mai ia Iulai 1.E lagolagoina e le faletupe tutotonu le RMB i luga o tuaoi o fefaʻatauaʻiga fou i fafo 2. Ningbo Port ma Tianjin Port ua faʻalauiloaina le tele o faiga faʻavae mo pisinisi 3. Ua suia e le US FDA faiga faʻaulufale mai meaʻai 4. Pasila faʻaititia atili le mamafa o le faʻaulufale mai. lafoga ma totogifuapauina 5. Ua faaitiitia e Iran le fua faatatau o le VAT o oloa faaulufale mai o nisi o oloa masani

1. E lagolagoina e le faletupe tutotonu le nofoia o le RMB i fafo atu o faiga fou tau fefa'ataua'iga

O le Faletupe o Saina talu ai nei na tuʻuina atu ai le "Faʻaaliga i luga o le Lagolagoina o le RMB Settlement Cross-border i Faiga Fou o Fefaʻatauaʻiga i Fafo" (lea e taʻua mulimuli ane o le "Faʻaaliga") e lagolago ai faletupe ma faʻalapotopotoga totogi ina ia sili atu le tautuaina o le atinaʻeina o faiga fou a fafo. fefa'ataua'iga.O le faʻaaliga o le a amata faamamaluina mai ia Iulai 21. O le faʻaaliga e faʻaleleia ai faiga faʻavae talafeagai mo pisinisi RMB i luga o tuaoi i faiga fou o fefaʻatauaʻiga mai fafo e pei o fefaʻatauaʻiga e-fefaʻatauaʻiga, ma faʻalauteleina ai foi le lautele o pisinisi faʻasalalau tuaoi mo faʻalapotopotoga totogi mai fefaʻatauaiga. i oloa ma fefaʻatauaʻiga i auaunaga i le teugatupe o loʻo iai nei.O le fa'aaliga o lo'o fa'amanino ai e mafai e faletupe i totonu o le atunu'u ona galulue fa'atasi ma fa'alapotopotoga e le o ni faletupe ma fa'alāpotopotoga fa'amama fa'atulafonoina ua maua fa'aletulafono laisene pisinisi totogi Initaneti e tu'uina atu ai fa'alapotopotoga fefa'ataua'iga i maketi ma tagata ta'ito'atasi ma auaunaga tau fefa'ataua'iga RMB i tua atu i lalo o le teugatupe o lo'o iai nei.

2. Ningbo Port ma Tianjin Port ua tuʻuina atu le tele o faiga faʻavae mo pisinisi

Na tuʻuina atu e Ningbo Zhoushan Port le "Ningbo Zhoushan Port Announcement i le Faʻatinoina o Faiga Fesoasoani e Fesoasoani ai i Atinaʻe" e fesoasoani ai i pisinisi tau fefaʻatauaʻiga i fafo e tatala ai.O le taimi o le faʻatinoga o loʻo faʻatulagaina mai ia Iuni 20, 2022 ia Setema 30, 2022, e pei ona taua i lalo:

• Fa'ateleina le taimi e le fa'aputuina mo pusa mamafa mai fafo;

• Tuusaunoaga o le totogi o auaunaga o le sapalai o va'a (pu'aisa pusaaisa) a'o le'i totogia le fa'aulufaleina mai o koneteina a'a;

• Tuusaunoaga o pili pu'upu'u fe'avea'i mai le uafu i le nofoaga e asiasia ai pusa fa'aulufale mai fafo e asiasia ai pusa oloa;

• Tuusaunoaga o totogifuapauina pu'upu'u fe'avea'i mai fefa'ataua'iga i fafo o lo'o fa'aulufale mai le uafu LCL i le fa'aputuina o faleteuoloa;

• Tu'usaunoaina o totogi mo le fa'aaogaina o uta uta uta uta tele (fe'avea'i);

• Tatala se auala lanu meamata mo fefa'ataua'iga i fafo LCL;

• Fa'ate'a le tumau tau o le teuina i fafo o le uafu mo pisinisi fa'atasi fa'atasi ma le kamupani fa'asoa.

O le Tianjin Port Group o le a faʻatinoina foʻi faiga e sefulu e fesoasoani ai i atinaʻe ma atinaʻe, ma o le taimi faʻatinoina e mai ia Iulai 1 ia Setema 30. O faiga e sefulu o auaunaga faʻapitoa e faʻapea:

• Tuusaunoaga mai le "sifi i aso uma" totogi fa'agaioia o uafu mo le lala o lala i totonu o le lautele o le Sami Bohai;

• E leai se totogi o le fa'aaogaina o le fanua container;

• Tuusaunoaga o totogifuapauina o le fa'aogaina o faleteuoloa mo atigipusa gaogao faaulufale mai mo le silia i le 30 aso;

• Fa'aliliuina fua o uta gaogao e tufaina faleteuoloa totogi fa'aoga;

• Fa'aitiitiga ma tuusaunoaina totogifuapauina mo le mataituina o pusaaisa mo pusaaisa mai fafo;

• Fa'aitiitia ma tuusaunoaina totogifuapauina e auina atu i fafo mo atina'e i uta;

• Fa'aitiitiga ma le tuusaunoaina o totogifuapauina fa'atatau ile asiasiga;

• Tatala se “auala lanu meamata” mo felauaiga i luga o le sami ma nofoaafi.

• Fa'ateleina le saoasaoa o le kiliaina o tiute ma fa'aitiitia le tau o fa'atauga a pisinisi

• Fa'aleleia atili le tulaga o auaunaga ma fa'aleleia le lelei o le fa'agaioiina

3. US FDA suia faiga fa'aulufale mai mea'ai

Ua faalauiloa mai e le US Food and Drug Administration e amata ia Iulai 24, 2022, o le a le toe taliaina e tagata e faaulufale mai meaai a Amerika le faailoagofieina o faalapotopotoga pe a faatumu le igoa o le faalapotopotoga i pepa a le US Customs and Border Protection.Code “UNK” (le iloa).

I lalo o le polokalame fou e fa'amaonia ai mea'ai mai fafo, e tatau i tagata fa'aulufale mai ona tu'uina atu se numera fa'aogaina o le Data Universal Numera System (DUNS) mo le au fa'atau mea'ai mai fafo e ulufale i totonu o le pepa.O le numera DUNS o se numera faʻamaonia tulaga ese ma lautele 9-numera faʻaaogaina e faʻamaonia ai faʻamatalaga pisinisi.Mo pisinisi e tele numera DUNS, o le numera e faʻatatau i le nofoaga o le FSVP (Foreign Supplier Verification Programs) o le a faʻaaogaina.

O pisinisi uma sapalai taumafa mai fafo e leai se numera DUNS e mafai ona ui atu ile D&B's Import Safety Inquiry Network (

http://httpsimportregistration.dnb.com) e talosaga mo se numera fou.O le upega tafaʻilagi e mafai ai foi e pisinisi ona suʻe numera DUNS ma talosaga faʻafouga i numera o loʻo iai.

rge

4. Fa'aitiitia atili e Pasila le mamafa o lafoga mai fafo

O le a faʻaitiitia e le malo Pasila le mamafa o lafoga faʻaulufale mai ma totogifuapauina e faʻalautele ai le matala o le tamaoaiga o Pasila.O se poloaiga fou o le tipiina o lafoga, lea o lo o i ai i le vaega mulimuli o tapenaga, o le a aveesea ai mai le aoina mai o tiute mai fafo le tau o le lafoga o le uafu, lea e totogi mo le utaina ma le la’u mai o oloa i luga o uafu.

O lea faiga o le a fa'aitiitia lelei ai le lafoga mai fafo i le 10%, lea e tutusa ma le taamilosaga lona tolu o fefa'ataua'iga.E tutusa lea ma le pa'ū e tusa ma le 1.5 pasene pasene i tau o oloa mai fafo, lea o le averesi i le taimi nei e 11.6 pasene i Pasila.E le pei o isi atunuu MERCOSUR, o Pasila e totogi lafoga uma mai fafo ma tiute, e aofia ai le fuafuaina o lafoga fa'agata.O le mea lea, o le a faʻaititia e le malo lenei totogi maualuga i Pasila.

Talu ai nei, na faalauiloa ai e le malo o Pasila le faaitiitia o le lafoga o oloa mai fafo o pi, aano o manufasi, pasta, masi, araisa, mea faufale ma isi oloa i le 10%, lea o le a aoga seia oo i le aso 31 o Tesema, 2023. Ia Novema o le tausaga talu ai, o le Matagaluega a le Malo. E 10% le fa'aitiitia o le tau fa'apisinisi i le 87%, e le'i aofia ai oloa e pei o ta'avale, suka ma le ava malosi.

E le gata i lea, na tuʻuina atu e le Komiti Faʻatonu Pulega a le Komisi o Fefaʻatauaʻiga i Fafo a le Brazilian Ministry of Economy Resolution Numera 351 i le 2022, e filifili ai e faʻalautele le 1ml, 3ml, 5ml, 10ml poʻo le 20ml, e amata mai ia Iuni 22. Faʻaaogaina tui faʻatasi ma pe leai foi. o nila e fa'agata mo se vaitaimi o lafoga e o'o atu i le 1 le tausaga ma fa'amuta pe a mae'a.Ole numera lafoga MERCOSUR o oloa o loʻo aʻafia ai o le 9018.31.11 ma le 9018.31.19.

5. Ua fa'aitiitia e Iran le tau o le VAT mo nisi o oloa fa'avae

E tusa ai ma le IRNA, i se tusi a Iran's Vice President of Economic Affairs Razai i le Minisita o Tupe ma Faatoaga, faatasi ai ma le faamaoniga a le Taitai Sili, mai le aso na amata faamamaluina ai le tulafono VAT seia oo i le faaiuga o le 1401 o le kalena Islam. (ie Mati 20, 2023) A’o le’i o’o mai i le aso nei), o le fua faatatau o le VAT a le atunu’u i le fa’aulufaleina mai o saito, araisa, suau’u, suau’u taumafa mata, pi, suka, moa, aano mumu ma lauti na fa’aitiitia i le 1%.

E tusa ai ma se isi lipoti, Amin, Minisita o Alamanuia, Mining ma Fefaatauaiga a Iran, fai mai ua tuuina atu e le malo se tulafono faatonutonu e 10 mataupu e faaulufale mai ai taavale, lea e faapea mai o le faaulufale mai o taavale e mafai ona amata i totonu o le lua pe tolu masina talu ona faamaonia.Saunoa Amin e fa’apea, e matua’i fa’atauaina e le atunu’u le fa’aulufaleina mai o ta’avale taugofie i lalo o le 10,000 tala Amerika, ma o lo o fuafua e fa’aulufale mai i Saina ma Europa, ma o lea ua amata feutanaiga.

6. O nisi o oloa mai fafo mai Korea i Saute o le a noatia i le 0% quota tariff

I le tali atu i le siʻitia o tau, ua faʻasalalau e le malo o Korea i Saute se faʻasologa o faʻafitauli.O mea'ai tetele mai fafo e pei o pua'a, suauu taumafa, falaoamata, ma fatu kofe o le a noatia i le 0% o le tau o le quota.O loʻo faʻamoemoe le malo o Korea i Saute e faʻaititia le tau o puaa faʻaulufale mai e oʻo atu i le 20 pasene.E le gata i lea, o le lafoga faʻaopoopo i luga o meaʻai mama e pei o kimchi ma chili paste o le a tuusaunoa.

whrt5

7. Ua tuusaunoaina e le Iunaite Setete le tau mai fafo mai Asia i Sautesasae

I le aso 6 o Iuni, taimi i le lotoifale, na faasilasila ai e le Iunaite Setete o le a tuʻuina atu se tuusaunoaga faʻaulufale mai 24-masina mo modules sola faʻatau mai atunuu e fa Asia i Sautesasae, e aofia ai Thailand, Malaysia, Cambodia ma Vietnam, ma faʻatagaina le faʻaaogaina o le Defense Production Act. ia faatelevaveina le gaosiga o le la i totonu o le atunuu..I le taimi nei, 80% o paneta a le la a Amerika ma vaega e sau mai atunuu e fa i Asia i Sautesasae.I le 2021, o paneta sola mai atunuu e fa o Asia i Sautesasae na maua ai le 85% o le malosi o le la mai fafo a le US, ma i le lua masina muamua o le 2022, na siitia ai le vaega i le 99%.

Talu ai o kamupani photovoltaic module i atunuu o loʻo taʻua i luga i Asia i Sautesasae o le tele lava o pisinisi faʻatupeina e Saina, mai le vaʻaiga o le vaevaega o galuega, o Saina e nafa ma le mamanu ma le atinaʻeina o photovoltaic modules, ma atunuu Asia i Sautesasae e nafa ma le gaosiga. ma le auina atu i fafo o modules photovoltaic.O le auʻiliʻiliga o le CITIC Securities e talitonu o faiga fou o le tuusaunoaina o tau faʻasolosolo o le a mafai ai e le tele o pisinisi faʻatupeina e Saina i Asia i Sautesasae ona faʻavaveina le toe faʻaleleia o le faʻatau atu o le photovoltaic module i le Iunaite Setete, ma e ono iai foi se aofaiga taui fa'atau ma fa'aputuga mana'omia i totonu o le lua tausaga.

8. Fa'ailoa e le Shopee le VAT o le a totogi mai ia Iulai

Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le Shopee se faʻaaliga: Mai ia Iulai 1, 2022, e manaʻomia e le au faʻatau se pasene o lafoga faʻaopoopo (VAT) mo komisi ma totogifuapauina o fefaʻatauaiga e maua mai i poloaiga na faia e Shopee Malaysia, Thailand, Vietnam ma Filipaina.


Taimi meli: Aukuso-30-2022

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.