Fa'amatalaga lata mai i tulafono fou o fefa'ataua'iga i fafo ia Aukuso, fa'atasi ai ma le tele o atunu'u o lo'o fa'afouina tulafono fa'aulufale mai ma fa'atau atu i fafo

Ia Aokuso 2023,tulafono fou tau fefaatauaiga i fafomai le tele o atunuu e pei o Initia, Pasila, United Kingdom, Amerika, ma le Iuni a Europa na amata faamamaluina, e aofia ai vaega eseese e pei o le faʻasa o fefaʻatauaʻiga, faʻatapulaʻaina o fefaʻatauaʻiga, ma le kilia faʻapitoa.

124

1. Amata mai ia Aokuso 1, 2023, o le Pulega a le Setete mo le Faʻatonuina o Maketi o Sapalai Malosiaga Feʻaveaʻi, Lithium ion Batteries, ma isi oloa o le a aofia i totonu o le3C tusipasimaketi.Amata mai i le aso 1 o Aokuso, 2023, o le a fa'atinoina le pulega o tusipasi a le CCC mo ma'a lithium-ion, pusa ma'a, ma sapalai eletise feavea'i.Amata mai ia Aokuso 1, 2024, oi latou e leʻi mauaina le CCC tusipasi ma faʻailogaina faʻailoga tusipasi e le faʻatagaina ona o ese mai le falegaosimea, faʻatau atu, faʻaulufale mai, pe faʻaaogaina i isi pisinisi.Faatasi ai ma i latou, mo maa lithium-ion ma pusa maa o loʻo faʻaaogaina i mea faʻaeletoroni ma eletise, o loʻo faʻatinoina nei le faʻamaonia o le CCC mo maʻa lithium-ion ma pusa maʻa o loʻo faʻaaogaina i oloa eletise feaveaʻi;Mo maa lithium-ion ma pusa maa o loʻo faʻaaogaina i isi mea faʻaeletoroni ma eletise, e tatau ona faia le faʻamaonia o le CCC i se taimi talafeagai pe a matua tulaga.

2. O uafu tetele e fa o le Taulaga o Shenzhen ua taofia le aoina o totogifuapauina o le saogalemu o fale.Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le China Merchants Port (South China) Operation Center ma le Yantian International Container Terminal le faʻasalalauina o le taofia o totogi o le puipuiga o fale mai pisinisi e amata mai ia Iulai 10th.O lenei gaioiga o lona uiga o nofoaga uma e fa, e aofia ai le Shenzhen Yantian International Container Terminal (YICT), Shekou Container Terminal (SCT), Chiwan Container Terminal (CCT), ma le Mawan Port (MCT), ua taofia mo sina taimi le aoina o totogifuapauina o le saogalemu o fale. .

3. Amata mai ia Aokuso 21, ua faʻasalalau e le kamupani vaʻa i luga o lana upega tafaʻilagi aloaia e faʻapea, ina ia faʻaauauina le taumafai e tuʻuina atu i tagata faʻatau auaunaga faʻatuatuaina ma lelei, o se tau faaopoopo o le vaitau (PSS) o le $ 300 / TEU o le a tuʻuina atu i luga o koneteina mago, pusaaisa. containers, containers fa'apitoa, ma uta tetele mai Asia i Aferika i Saute mai Aokuso 21, 2023 (aso e utaina ai) se'ia o'o i se isi fa'aaliga.

4. Ua fa'ailoa talu ai nei e le Suez Canal se fa'aaliga fou e fa'aitiitia ai tau mo va'a "kemimiki ma isi vai tele" ina ia fa'alautele atili ai le felauaiga o le Canal Suez.O le fa'aitiitiga o totogi e fa'atatau i tane suau'u felauaiga mai uafu i le Fagaloa o Amerika (sisifo o Miami) ma le Karipiane e ala i le Suez Canal i uafu i totonu o Initia ma Asia i sasa'e.O le fa'aitiitiga e fuafua i le nofoaga o le uafu e tu ai le va'a, ma uafu mai Karachi, Pakisitana i Cochin, Initia e mafai ona fiafia i le 20% fa'aitiitiga;Fiafia i le 60% fa'aitiitiga mai le taulaga i sasae o Kochin i Port Klang i Malaysia;Ole fa'aitiitiga maualuga mo va'a mai Port Klang i sasa'e e o'o ile 75%.O le fa'aitiitiga e fa'atatau i va'a e pasia i le va o Iulai 1st ma Tesema 31st.

5. Pasila o le a fa'atinoina tulafono fou i luga ole laiga i luga ole laiga fa'atauga fa'aulufale mai lafoga amata mai Aukuso 1st.E tusa ai ma tulafono faatonutonu fou na fofogaina e le Matagaluega o Tupe a Pasila, o poloaiga e faia i luga o tuaoi e-commerce platforms ua auai i le Remessa Conform program a le malo o Pasila ma e le sili atu i le $ 50 o le a tuusaunoa mai lafoga mai fafo.A leai, o le a noatia i latou i se lafoga e 60% mai fafo.Talu mai le amataga o lenei tausaga, na faʻaalia soo e le Matagaluega o Tupe a Pakisitana o le a faʻaumatia le faiga faʻavae lafoga mo faʻatauga i luga o le initaneti e $50 ma lalo ifo.Ae ui i lea, i lalo o le uunaiga a vaega eseese, ua filifili ai le Matagaluega e faamalosia le vaavaaiga o tulaga tetele ae tumau pea tulafono tuusaunoaina lafoga.

6. Ua tu'uina atu e le UK se fa'atonuga toe fa'aleleia i tulafono fa'alelei.Talu ai nei, na tatala aloaia ai e le UK HSE website aloaia leUK REACH2023 Nu.722 toe fa'aleleia tulafono faatonutonu, fa'ailoa mai o le suiga o le fuaiupu mo UK REACH resitalaina o le a fa'alautele mo le tolu tausaga i luga o le fa'avae o lo'o iai.O le tulafono faatonutonu na amata aloaia ia Iulai 19th.Amata mai ia Iulai 19th, o aso e tuʻuina atu ai mo le resitalaina o faʻamaumauga o vailaʻau eseese tone o le a faʻalauteleina ia Oketopa 2026, Oketopa 2028, ma Oketopa 2030, i le faasologa.O le UK REACH (Registration, Evaluation, Authorization, and Restriction of Chemicals) tulafono faatonutonu o se tasi lea o tulafono autu e faʻatonutonu ai vailaʻau i Peretania, lea e faʻatonuina ai le gaosiga, faʻatau, ma le faʻaulufaleina o le tufatufaina atu o vailaʻau i totonu o Peretania e tatau ona tausisia tulafono a le UK REACH. .O mea autu e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi nei:

http://chinawto.mofcom.gov.cn/article/jsbl/zszc/202307/20230703420817.shtml

7. Fa'alauiloa e TikTok se fa'asalalauga pu'upu'u e-commerce i Amerika e fa'atau atuoloa Saina. TikTok o le a fa'alauiloa se pisinisi fou e-pisinisi i Amerika e fa'atau atu oloa a Saina i tagata fa'atau.Ua lipotia mai o le a faalauiloa e TikTok le fuafuaga i le Iunaite Setete i le amataga o Aukuso.TikTok o le a teuina ma felauaiga oloa mo tagata faʻatau Saina, e aofia ai lavalava, mea faʻaeletoroni, ma mea umukuka.TikTok o le a faʻatautaia foʻi le maketiina, fefaʻatauaiga, logistics, ma le maeʻa faʻatau atu auaunaga.TikTok o loʻo fatuina se itulau faʻatau e tutusa ma Amazon e taʻua o le "TikTok Shop Shopping Center".

8. I le aso 24 o Iulai, na tuʻuina atu ai e le Iunaite Setete le "Saogalemu Tulaga mo Tagata Matutua Portable Bed Guardrails".O le Consumer Product Safety Commission a le Iunaite Setete ua fuafuaina e faapea o pa puipui mo moega feavea'i matutua (APBR) e mafua ai se tulaga le talafeagai o le manu'a ma le oti.Ina ia mafai ona foia lenei tulaga lamatia, ua tuuina atu e le komiti se tulafono i lalo o le Tulafono o le Saogalemu o Mea Tau Faatau e manaʻomia ai le APBR ina ia tausisia manaoga o le APBR o loʻo iai nei ma faia ni suiga.O le a amata faamamaluina lenei tulaga ia Aokuso 21, 2023.

9. O tulafono fou tau fefa'ataua'iga i Initonesia o le a fa'atinoina mai ia Aokuso 1st,ma e mana'omia le aufaioloa uma e teu le 30% o tupe maua mai fafo (DHE SDA) mai punaoa faanatura i totonu o Initonesia mo le itiiti ifo i le 3 masina.O lenei tulafono faatonutonu o loʻo tuʻuina atu mo le mining, faʻatoʻaga, vaomatua, ma faigafaiva, ma o le a faʻatinoina atoatoa i le aso 1 o Aokuso, 2023. O lenei tulafono faʻatonutonu o loʻo faʻamatalaina i le Tulafono Faʻatonu a le Malo o Initonesia Nu. pe ala i le gaosiga, gaosiga, fefaʻatauaʻiga, poʻo isi auala, e tatau ona tausisia.

10. O le a fa'asa e le Iuni a Europa mea fa'apipi'i chromium mai le 2024.O le Komisi Europa talu ai nei na faasilasila mai ai o le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi chromium o le a faʻasaina atoa mai le 2024. O le mafuaʻaga autu o lenei fuataga o vailaʻau oona na tuʻuina atu i le faagasologa o le gaosiga o mea faʻapipiʻi chromium e mafua ai se lamatiaga ogaoga i le soifua maloloina o tagata, ma le chromium hexavalent. ose gasegase ua iloa.O le a feagai lea ma se "suiga tele" mo pisinisi tau taʻavale, aemaise lava mo tagata gaosi oloa maualuluga e tatau ona faʻavavevave a latou sailiga mo isi fofo e foia ai lenei luitau.


Taimi meli: Au-08-2023

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.