I le masina o Iuni, na o'o mai ai se aofa'iga o tulafono fou e fa'aulufale mai ma fa'atau atu i fafo o lo'o popole ai tagata o fefa'ataua'iga i fafo

Talu ai nei, o le tele o tulafono fou o fefaʻatauaʻiga i fafo i totonu ma fafo ua faʻamalosia, e aofia ai tulaga faʻaleagaina, nisi o tuusaunoaga a le US, CMA CGM felauaiga palasitika, ma isi, ma sili atu le faʻamalieina o faiga faʻavae mo le tele o atunuu.

dtrh

#tulafono fouO tulafono fou o fefaʻatauaʻiga i fafo na faʻatinoina talu mai Iuni1. Ua fa'alauteleina e le Iunaite Setete le tuusaunoaina o tau mo nisi o oloa faafomai2.Pasila fa'aitiitia ma tuusaunoaina tau o oloa mai fafo i nisi o oloa3.Ua toe fetuutuunai le tele o tau o oloa faaulufale mai Rusia4.Ua faasa e Pakistan le faaulufaleina mai o oloa e le taua5.Initia faʻatapulaʻaina le faʻatau atu o suka i le 5 Iuni 6. CMA CMA taofi le felauaiga o otaota palasitika 7. Ua faʻamalosia atili e Eleni lona faʻasaina atoatoa o palasitika 8. O tulaga faʻale-atunuu mo palasitika biodegradable o le a faʻatinoina ia Iuni 9. E tele atunuu e faʻamalieina faiga faʻavae ulufale

1. Ua fa'alauteleina e le US tuusaunoaga o tau mo nisi o oloa fa'afoma'i

I le aso 27 o Me, taimi faʻapitonuʻu, na faʻasalalau ai e le Ofisa o le US Trade Representative (USTR) le tuusaunoaina mai tau faʻasalaga i nisi o oloa faʻafomaʻi Saina o le a faʻaopopoina mo le isi ono masina.

O le tuusaunoaga na lipotia muamua ia Tesema 2020 ma ua faʻaopoopo tasi ia Novema 2021. O tuusaunoaga talafeagai e aofia ai le 81 o mea tau soifua maloloina e manaʻomia e tali atu ai i le faʻamaʻi fou o le pale, e aofia ai fagu pamu mama, koneteina palasitika mo solo faʻamaʻi, oximeter pulupulu tamatamai lima. , siaki toto maualuga, masini MRI ma isi mea.

xrthtr

2. Ua tuusaunoa e Pasila nisi o oloa mai tiute faaulufale mai

I le aso 11 o Me, taimi faʻapitonuʻu, na faʻasalalau ai e le Matagaluega o le Tamaoaiga a Pasila e faʻapea, ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le maualuga o le tau i totonu o le atunuʻu i luga o le gaosiga ma le ola, na faʻaitiitia aloaia ai e le malo o Pasila pe tuusaunoaina le tau o oloa e 11 oloa.O oloa ua aveese mai le tau e aofia ai: pisupo fa'aisa e leai ni ponaivi, moa, falaoamata saito, saito, masi, mea fa'ato'aga ma mea fa'afefete, sulfuric acid ma fatu sana.E le gata i lea, o le tau o oloa faaulufale mai i luga o le CA50 ma le CA60 rebars ua faaitiitia mai le 10.8% i le 4%, ma le tau o oloa faaulufale mai i luga. Mancozeb (fungicide) ua faʻaititia mai le 12.6% i le 4%.I le taimi lava e tasi, o le a faalauiloa ai foi e le malo o Pasila le faaitiitia atoa o le 10% o tau mai fafo i oloa eseese, sei vagana ai nai oloa e pei o taavale ma suka suka.

I le aso 23 o Me, na faʻamaonia ai e le Komisi o Fefaʻatauaʻiga i Fafo (CAMEX) a le Matagaluega o le Tamaoaiga a Pasila se faiga faʻaititia o lafoga le tumau, faʻaititia le tau o oloa mai fafo o le 6,195 mea i le 10%.O le faiga faavae e aofia ai le 87% o vaega uma o oloa faaulufale mai i Pasila ma e aoga mai ia Iuni 1 i lenei tausaga seia oo ia Tesema 31, 2023.

O le lona lua ai lea o taimi talu mai le masina o Novema o le tausaga na te’a nei ua fa’ailoa mai ai e le malo o Pasila se fa’aitiitiga e 10% o tau o oloa fa’apea.O fa'amaumauga mai le Matagaluega o le Tamaoaiga a Pasila o lo'o fa'aalia ai e ala i suiga e lua, o le a fa'aitiitia ai le tau o oloa mai fafo i luga o le 20%, pe fa'aitiitia sa'o i le leai o se tau.

O le lautele o le faʻaogaina o le fua le tumau e aofia ai pi, aano o manufasi, pasta, masi, araisa, mea fau fale ma isi oloa, e aofia ai oloa a Amerika i Saute i fafo (TEC).

E 1387 isi oloa e fa'amautu ai le tau muamua, e aofia ai ie, seevae, meata'alo, susu ma nisi o mea tau ta'avale.

3. E tele tau fa'aulufale mai i Rusia ua toe fetu'una'i

Na faalauiloa e le Matagaluega o Tupe a Rusia e faapea, mai le aso 1 o Iuni, o le a faaitiitia ai le tau o le suauu i fafo i le $4.8 i le $44.8 i le tone.

Mai le aso 1 o Iuni, o le a siitia ai le tau o le kesi liquefied i le $87.2 mai le $29.9 i le masina na muamua atu, o le tau o le LPG distillates mama o le a siitia i le $78.4 mai le $26.9 ma le tau o le koko o le a pa'ū i le $2.9 i le tone mai le $3.2 i le tone.

I le 30th taimi i le lotoifale, na faasilasila mai ai e le Ofisa o le Aufaasālalau a le Malo o Rusia e faapea mai ia Iuni 1 i le aso 31 o Iulai, o le a faʻatinoina se faiga faʻatatau mo le auina atu i fafo o uʻamea uʻamea.

4. Fa'asa e Pakisitana le fa'aulufaleina mai o oloa e le taua

O le Matagaluega o Fefa'ataua'iga o Fa'aulufale mai ma Atunu'u a Pakisitana na tu'uina atu le SRO Circular Nu. 598(I)/2022 i le aso 19 o Me, 2022, e fa'ailoa ai le fa'asa o le auina atu i fafo o oloa taugata po o oloa e le taua i Pakistan.O le aʻafiaga o faiga o le a tusa ma le $ 6 piliona, o se gaioiga o le a "sefe ai le atunuʻu taua tau tupe mai fafo."I nai vaiaso ua tuana’i, ua si’itia ai le pili o oloa mai fafo a Pakisitana, ua fa’ateteleina le pa’u o le tupe i le taimi nei, ma ua fa’aitiitia fo’i tupe fa’aagaaga mai fafo.5. Fa'asa e Initia le fa'atauina atu o suka mo le 5 masina.E tusa ai ma le Economic Information Daily, na tuʻuina atu e le Matagaluega o Tagata Faʻatau, Meaʻai ma Faʻasalalauga a le Initia se faʻamatalaga i le 25th e faʻapea, ina ia mautinoa le tuʻuina atu i totonu o le atunuʻu ma faʻamautu tau, o le pulega a Initia o le a faʻatulafonoina oloa auina atu i fafo, faʻatapulaʻaina le auina atu i fafo o suka i le 10. miliona tone.O lea faiga o le a faʻatinoina mai ia Iuni 1 e oʻo atu ia Oketopa 31, 2022, ma e tatau i tagata faʻatau oloa faʻatau oloa ona maua se laisene e auina atu i fafo mai le Matagaluega o Taumafa e faʻatautaia fefaʻatauaiga o suka i fafo.

xtr

6. CMA CGM taofi le felauaiga otaota palasitika

I le "One Ocean Global Summit" na faia i Brest, Farani, na tuʻuina atu ai e le CMA CGM (CMA CGM) se faʻamatalaga o le a taofia ai le felauaiga o otaota palasitika i vaʻa, lea o le a faʻamalosia ia Iuni 1, 2022. Le Farani- kamupani va'a fa'avae o lo'o felaua'iina nei pe tusa ma le 50,000 TEUs o otaota palasitika i le tausaga.E talitonu le CMA CGM o ana faiga o le a fesoasoani e puipuia ai ia otaota mai le auina atu i fafo i nofoaga e le mafai ona faʻamaonia le faʻavasegaina, toe faʻaaogaina poʻo le toe faʻaaogaina.O le mea lea, ua filifili le CMA CGM e faia ni laasaga faʻatino, pe afai e iai le malosi e faʻagaioi ai, ma tali atu ma le malosi i talosaga a le NGO mo se gaioiga i luga o le sami.

7.Greece's atoatoa faasā palasitika ua atili tightened

E tusa ai ma se tulafono taufaaofi na pasia i le tausaga na te’a nei, e amata mai i le aso 1 Iuni o le tausaga nei, o le lafoga o le siosiomaga e 8 sene o le a sii i luga o oloa o lo o i ai le polyvinyl chloride (PVC) o lo o afifiina pe a fa’atau atu.O lenei faiga fa'avae e a'afia tele ai oloa fa'ailoga i le PVC.fagu palasitika.I lalo o le tulafono taufaaofi, o le a totogi e tagata fa'atau le 8 sene i le meataitasi mo oloa o lo'o iai le polyvinyl chloride (PVC) i totonu o afifi, fa'atasi ai ma le 10 sene mo le VAT.Ole aofaiga ole totogifuapauina e tatau ona faʻaalia manino ile pepa faʻatau aʻo leʻi oʻo ile VAT ma faʻamaumau ile tusi faʻamaumauga a le kamupani.E tatau foi i le aufaioloa ona faʻaalia le igoa o le mea lea e tatau ona totogi ai le lafoga o le siosiomaga i tagata faʻatau ma faʻaalia le aofaʻi o le totogifuapauina i se nofoaga vaʻaia.E le gata i lea, talu mai le aso 1 o Iuni o le tausaga nei, o nisi o kamupani gaosi oloa ma tagata faʻatau oloa o loʻo i ai le PVC i totonu o latou afifi e le faʻatagaina ona lolomi le logo "package recyclable" i luga o le afifi poʻo lona igoa.

8. Ole tulaga fa'ale-atunu'u mo palasitika e mafai ona fa'aleagaina ole a fa'atinoina ia Iuni

Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le Pulega a le Setete mo le Maketi ma le National Standardization Administration se faʻasalalauga e taʻu mai ai o le "GB / T41010-2021 Biodegradable Plastics and Products Degradation Performance and Labeling Requirements" ma le "GB/T41008-2021 Biodegradable Drinking Straws" o ni tulaga fautuaina e lua a le atunuu. .O le a faʻatinoina mai ia Iuni 1, ma o mea e mafai ona faʻaleagaina o le a faʻafeiloaia avanoa.“GB/T41010-2021 Palasitika Biodegradable ma Oloa Fa'aleagaina Fa'atinoga ma Fa'ailoga Manaoga”:

http://openstd.samr.gov.cn/bzgk/gb/newGbInfo?hcno=6EDC67B730FC98BE2BA4638D75141297 

9. Tele atunu'u e fa'amalieina tulafono e ulufale ai

Siamani:Mai le aso 1 o Iuni, o le a faʻamalieina tulafono ulufale.Mai le aso 1 o Iuni, o le ulufale atu i Siamani o le a le toe manaʻomia le tuʻuina atu o le tusi faamaonia o tui e taʻua o le "3G", le pepa fou o le toe faʻaleleia o le pale, ma le faʻailoga fou o le pale faʻamaonia le leaga.

Amerika Tele:O le a tatala atoatoa e le USCIS talosaga vave mai ia Iuni 1, 2022, ma o le a talia muamua talosaga vave mo le EB-1C (E13) faʻatonu o kamupani faʻavaomalo ua tuʻuina atu i luga poʻo leʻi oʻo ia Ianuari 1, 2021. Mai Iulai 1, 2022, faʻavave talosaga mo NIW (E21) talosaga fa'ate'aina tului a le atunu'u na tu'uina atu i luga po'o luma ole Iuni 1, 2021 o le a tatala;EB-1C (E13) fa'atonu sinia o kamupani fa'ava-o-malo e talosaga mo se talosaga vave.

Austria:O le faʻasaina o matapulepule i nofoaga faitele o le a aveesea mai ia Iuni 1. Amata mai ia Iuni 1 (Aso Lulu), i Austria, e le o toe faʻamalosia ufimata i le toetoe o vaega uma o le olaga i aso uma sei vagana ai Vienna, e aofia ai supamaketi, falemaʻi, fale kesi, ma felauaiga lautele.

Greece:O le "mask order" mo aʻoga faʻaleaʻoaʻoga o le a aveesea mai ia Iuni 1. Na taʻua e le Greek Ministry of Education e faapea "o le faʻatagaina o le ofuina o matapulepule i totonu ma fafo i aʻoga, iunivesite ma isi faʻalapotopotoga aʻoaʻoga i le atunuʻu atoa o le a faʻamutaina ia Iuni 1, 2022. ”

Iapani:Toe fa'aauau le ulufale mai o vaega malaga mai fafo mai ia Iuni 10 Mai Iuni 10, o le a toe tatalaina ta'aloga ta'iala i 98 atunu'u ma itulagi i le lalolagi.O turisi o loʻo lisiina e Iapani mai nofoaga e maualalo le faʻamaʻi pipisi o le coronavirus fou e tuusaunoa mai suʻega ma faʻaesea pe a maeʻa ona ulufale atu i le atunuʻu pe a uma ona maua ni tui se tolu o le tui.

Kolea i Saute:O le toe amataina o visa turisi ia Iuni 1 Korea i Saute o le a tatala ai visa turisi ia Iuni 1, ma o nisi tagata ua sauni e malaga i Korea i Saute.

Thailand:Mai le aso 1 o Iuni, o le ulufale atu i Taialani o le a tuusaunoa mai karantina.Mai le aso 1 o Iuni, o le a toe fetuunai ai e Thailand ana faiga e ulufale ai, o lona uiga, o tagata malaga mai fafo e le manaʻomia ona taofia pe a uma ona ulufale i le atunuʻu.E le gata i lea, o Thailand o le a tatalaina atoa ona taulaga tuaoi i le aso 1 o Iuni.

Vietnam:Ave'esea uma tapula'a I le aso 15 o Me, na toe tatala aloaia ai e Vietnam ona tuaoi ma fa'afeiloa'i tagata tafafao mai le lalolagi atoa e asiasi i Vietnam.E na'o se tusi faamaonia ole su'ega PCR e le lelei e mana'omia pe a ulufale, ma e tuusaunoa le mana'oga o le karantina.

Niu Sila:O le tatalaina atoa i le aso 31 o Iulai, na faasilasila mai ai e Niu Sila talu ai nei o le a tatalaina atoa ona tuaoi ia Iulai 31, 2022, ma faʻasalalau faiga faʻavae lata mai i femalagaiga ma visa a tamaiti aoga faavaomalo.


Taimi meli: Aukuso-25-2022

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.